Followers

25 November 2010

Siapa Kata Masuk IPT Best?







hello, hai...


oleh kerana sekarang berlansungnya Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia atau bahasa sms nye SPM...aku nak bercerita  la sikit pasal kehidupan kat IPT atau bahasa panjangnya Institut Pengajian Tinggi...tak kira lah IPT awam atau pun swasta...sebab lepas korang dah abis SPM nanti, mesti korang bercita-cita untuk dapat tujuhbelasratus A kan?...lepas tuh boleh sambung study kat IPT kan?...syo0ok dapat sambung kat IPT..boleh berlagak dengan orang kampung...boleh menunjuk kat bekas-bekas gf/bf korang yang korang sekarang pelajar IPT...kan kan kan...



tapi, persoalannya sekarang...adakah IPT seindah yang korang idam-idam kan??...tanda soal di situ...



hari nih aku akan cerita kat korang betapa Hell nye duduk kat IPT...dan korang akan merindui zaman persekolahan korang nanti...hekhekhek...kalau korang baca nih..nanti tak de la korang frust menonggeng sebab IPT tak seindah dalam mimpi korang..soo info aku nih berguna la jugak..kan kan kan..(baik korang angguk..kang aku kasi makan selipar Bata saiz 11 kang)...


ok..jom kita teruskan...



first, Ponteng aka Serong aka Tuang Kelas

Zaman sekolah,
masa sekolah..kita boleh tuang kelas sesuka hati mak pak kita..tanpa menghiraukan mulut budak-budak kelas depan (selalu budak-budak pandai je yang duduk kelas depan..macam aku nih??..huh~...jangan harap...akhaz) yang dok kutuk-kutuk kita sebab selalu tuang kelas.....masa sekolah attendance akan diambil masa awal pagi..masa start masuk kelas..pastuh lepas dah ambik attendance...kita boleh keluar nyorok-nyorok macam spy...pastuh lepak kat town...perhh..syo0ok o0o0.... aku merindui zaman sekolah dulu...dem !!!


Bila da masuk IPT,
jangan harap la korang boleh tuang kelas....or serong..or apa kejadah nama lain yang aku tak taw...kalau kat poly nih...attendance akan di ambil masa awal SETIAP kelas...kira kalau satu hari korang ada 3 kelas...maknenye korang kena sign attendance tiga kali bagi setiap kelas tersebut...shit bukan??..macam mana nak serong kalau lagu tuh...aku kat poly nih tok sah cakap la....setiap sem kena jumpa Ketua Jabatan sebab selalu tak datang kelas...boring oh datang kelas !!...sapa setuju !!..angkat pusat !!!....






2nd, Test atau dalam bahasa melayunya Ujian


Zaman sekolah,
yang best nye masa zaman sekolah dulu..test ke..final ke..mampoz pi la..tak yah study pun tak pe..dalpat number last pun tak kisah..tenang je...sebab tak menjejas kan apa-apa pun...just kita kena kaw-kaw study time peperiksaan yang besar..macam PMR ke...SPM ke...kalau takat ujian tuh...alaaa...apa la sangat...


Bila da masuk IPT,
jangan harap la korang boleh dok goyang kaki...quiz aka test akan di adakan setiap minggu..kadang-kadang...seminggu tuh ada berpuluh quiz...setiap kali quiz korang kena dapat kan markah cun..sebab dia akan menjejaskan korang punya pointer nanti...soo setiap minggu korang kena study sebab nak make-up korang nye pointer...tapi sebab aku da terbawak-bawak perangai masa sekolah dulu...time quiz pon aku buat bodo je..tenang jee...tuh sebab pointer aku cantik-cantik belaka...hahahahahaha (gelak tak ikhlas)..





3rd,  Pendidikan Jasmani

Zaman sekolah,
masa sekolah dulu...PJK la mata pelajaran yang ditunggu-tunggu dan dinanti-nantikan bagi setiap pelajar...syok oo0o0..time nih la dapat lepak-lepak...ngorat awek-awek yang berkeliaran..dapat main kejar-kejar ngan memember..perhh !!!..heaven....kenapa dorang buat PJK seminggu sekali je ek??..buat la seminggu enam tujuh lapan kali ke...baru syook...hekhek..demand tuh...akhaz...


Bila da masuk IPT,
dah tak de dah ceq...korang dah tak dapat lari-lari nih...berkeliaran bagai...korang kena duduk dewan kuliah...muka kena serioz..tangan kena sentiasa pegang pen...meja kena ada buku tebal-tebal, kalau buat baling hanjing..boleh mandul hanjing tuh...arrghhhh !!!...aku merindui zaman sekolah dulu !!...dem !!!!!






ok...tiga nih je point yang aku dapat...kalau ada lagi nanti aku buat part 2...kalau korang ada lagi point-point yang bernas..boleh la kongsi-kongsi dengan aku..hekhekhek...



kepada adik-adik kat luar sana..aku doakan korang berjaya..dan dapat mencapai cita-cita korang....amin~



ok...got to go...terima kasih kerana sudi membaca...i LoVE u'ous...auuuuwwwww....akhaz..


toodles~  ^.^




12 comments:

NuR 'aQiLaH said...

dok mana2 pon x aman da zaman skang ni..huhu

hans said...

aku dkt IPT boleh jer tuang kelas
hahahaha
kena pandai mehhh

P/S :Dasyat! Memang Dasyat! Kepada Lelaki! Awas Jika Anda Berjalan Keseorangan!

P/S : Kutipan Filem 2 Alam? Korang Tahu Ker Dah Berapa Juta? Meh Tengok Sini

CiPoT CeDoT said...

aqilah,
betul3...aku sokong..dok dlm kubur pun belom tentu aman..hekhek...


hans,
ko hebat bro..jgn sampai kantoi sudah la ye..xpasal2 kena buang nnt..hekhek...

hans said...

insyaallah
haahhaha
maybe lain macam budak poli kut cara amik attendance tu

adrina sidek said...

so, pandai2 la luangkan masa ye...best apa dah jadik dak IPT.. =)

anis madu said...

setuju sangat sangat!
dok kat u ni pun mane la ade mase sangat.
pandai2 ar curik mase.
dah la test buat hujung minggu.
adoiiyaii. padahal time tu la nak kuar bersiar2 cuci mate.. hee

mengenaldiri said...

salam..
tergelak sorg2 sy bc entri ni
tp mmg ada benarnye
heee
:)

CiPoT CeDoT said...

hans,
oh..korang lain cara ke??


adrina,
best la jugak..kadang2..hekhek


anis,
taw xpa..
lagi kusut otak nih...
hoho..


mengenaldiri,
lawak ke??..hekhekhek

hannafauzann said...

ahaha . keciannye . saya bakal merasai mende yang sama tahun depan . hoho . esok result poli kua kan ? goodluck yeah :D

sayaDeyla said...

haha. betoi3. sangat rindu zaman sekolah T_T

Sephi Sephia said...

ermm...pada saya dua2 sama best tapi zaman sekolah dah tentu lebih nakal..

CiPoT CeDoT said...

hanna,
yup yup...wish me luck...



deyla,
yaa..me too !!!! :(


sephia,
taw xpa..syok kot...hekhek...

KriTikan PeDas

Grab This