Followers

02 January 2011

Perempuan Merupakan Makhluk Berbulu Yang Pelik







hello,assalammualikum...


aku berpihak bagi kaum-kaum lelaki kat dunia nih nak tanya dekat korang yang berjantina perempuan yang masih mempunyai kitaran haid yang normal..soalan aku berbunyi bergini;

kenapa korang (kaum perempuan) nih pelik sangat??...

apahal korang mengajuk tanpa sebab??

apahal korang menangis tetiba??

apahal kalau korang tak dapat apa yang korang nak...korang akan hentak-hentak kaki macam budak tak cukup umor??


kenapa...kenapa...kenapa !!!!






aku kadang-kadang panas hati jugak..tetiba nak mengajuk...apakehal??..apa salah aku??..apa yang aku dah buat??...masih menjadi tanda tanya....aku taw korang ada time-time bulan mengambang bersinar mengalahkan anak bulan time raya...aku taw jugak hormon korang tak stabil time tuh...tapi beragak laa...kami lelaki nih naik sewel mengenangkan  kaum-kaum korang nih yang beremosi secara tiba-tiba....


arrrghhhhh!!!...malas aku nak pikir pasal kaum-kaum yang pelik nih..baik aku main game tanam pokok bonzai kat facebook..ada gak paedah nya...hu!


tamat....

15 comments:

amar said...

Bro,biasa la tu..
tu nama nya manja..
tak manja tak syiok!!.
hahaha

sembil9n said...

lex la....lelaki mmg xkn snng2 nk mmhmi prmpuan :)

nk fhm dlm2 ...KAHWIN :D

CiPoT CeDoT said...

amar;
harharhar....betol2...xmanja mana syok..akhaz...



sembil9n;
kahwin??...ouch...hokhok...

zati-zt said...

tu la msalanye..
sbb pompan pun xphm laki..

CiPoT CeDoT said...

kalau tak paham...angkat tangan..hekhekhek

CiPoT CeDoT said...

kalau tak paham...angkat tangan..hekhekhek

ellefirebolt said...

Salam Encik Siput,

Akak jawab yer.

First question, kenapa merajuk tiba2? Jawapannya, perempuan sgt sensitif. Adala perkara2 yg berlaku tak kira kecik atau besar between the both of you (couple yer) yg menyebabkan dia terasa hati. Nk settle? Give her time, then call her or sms her. Kalau dia bo-layan, give her space, then repeat the call and sms. If you really care for her lah.

Soalan kedua, kenapa menangis tiba2? Jawapannya dia rasa susah hati sbb dia tak dpt nk bagitau masalah atau kesedihannya kt you guys (lelaki lah). Sbb mungkin dia takut korang salah paham ka, hapa ka. Lebih kurang mcm tulah.

Soalan ketiga, kenapa hentak2 kaki mcm budak tak cukup umoq yer? Jawapannya, dia nakkan perhatian anda. As simple as that.

Soalan paling mula, kenapa perempuan pelik? Jawapannya, Women are from Venus, Men are from Mars. Kita sememangnya berbeza. Embrace the difference then only we can get along well with each other.

P/S: Lelaki juga ada PMS, so jgn suka2 menggunakan itu sbg alasan perempuan tiba2 mengalami mood swing.

Harap2 jawapan di atas membantu kemusykilan anda.

=)

y-A-n-A said...

mengajok tanpa sebab? mana ada..

menangis tetiba? pompuan lagi sensitif dr laki.

hentak kaki?? woit!! tipu lah tu!! :P

Aliah Atirah said...

trex suke ape yg ellefirebolt ckp uh...
tk ade boy hentak2 kaki...???
ishhh...ade la....
ala yg nyah2 ala mak2 uh...
kdg2 hentak2 kaki sbb dngr muzik kire hentak gak...

Aliah Atirah said...

trex suke ape yg ellefirebolt ckp uh...
tk ade boy hentak2 kaki...???
ishhh...ade la....
ala yg nyah2 ala mak2 uh...
kdg2 hentak2 kaki sbb dngr muzik kire hentak gak...

sELipAr_biRu said...

encik cipot yg dihormati.
aku ckp dari pandangan aku sendiri.. wakil dari hati aku sendiri..
knp pompuan merajuk tiba2??
maybe dia terasa hati... mungkin dia rasa terabai..

knp pompuan menangis tanpa sebab??
sebab pompuan tu tak mampu nk luahkannya.. sebb pompuan tu terlalu sedih.. sebb pompuan tu mengharap agar org yg dia kasihi yg tolong spukan air mata dia n give her support... n mungkin dia hnya brharap pada insan yg dia kasihi..

knp pompuan pelik?
aku tak tau nk jawab cmne

CiPoT CeDoT said...

ellefirebolt;
yup..thankz kak ella...
cipot suka ayat nih..
'women are from venus,men are from mars'..
tapi cipot rasa..
'women are from venus, men are from earth'
tuh sbb perempuan pelik..wkakakaka...



yana;
perempuan memang suka xngaku...akhaz..



aliah;
tuh bukan lelaki laa..tuh lelaki-tak-menjadi...hekhekhek...


selipar_biru;
aku ada jawapan...sbb korang memang spisis pelik..akahz..

shaerin said...

dia merajok sebab lain kowd.
period bukan alasan .
hormon mmg unstable .

betul , hentak kaki 2 tipu lah ! :P

but kalau lelaki merajok , e2 lagi lah PELIK !

CiPoT CeDoT said...

pernah pulak lelaki merajok??... :p

Anonymous said...

Haha memang perempuan macam tu la, mana2 perempuan pun. Dorg akan emosi.

Sebab benda ni la aku putus tunang, tapi aku dah sedar kesalahan aku, so aku nak berubah, kalau tak memang benda ni akan berulang dekat siapa-siapa pun.

Orang lelaki, kalau korg tensen pasal masalah emosi perempuan tu lepas tu korg putus & couple pulak dengan perempuan lain, benda ini akan berulang juga. Kalau dah nama perempuan.

Perempuan lah kena ubah sikap. Orang laki ni simple je. Selagi kita tak emo, dorg tak kan ada masalah. Kalau bengang ke, tiba2 rasa nak emo ke,padahal benda kecik. Diam jela. Itu yang terbaik dari berkata-kata sebab takut tersakitkan hati orang lain.

Banyak pulak aku merepek. Hehe so amik la iktibar dari pengalaman orang.

ZH


KriTikan PeDas

Grab This