Followers

21 January 2011

Blogger Berseni. Aku?? Buta Seni Ada...akhaz...





hari nih aku nak memperkenalkan kat korang beberapa blogger kretif giler..kira bakat dorang memang boleh pergi jauh arr..aku memang solute makluk-makluk yang kreatif nih..korang kata, budak-budak kreatif nih pandai math??...betol ke??...(aku tak la kreatif mana..tapi math aku boleh gagah laa..add math je macam haram sikit..hekhekhek)



aku rasa ke-kratif-fiti-an dorang nih memang setaraf la dengan kartunis-kartunis atau pelukis-pelukis luar negara yang korang dok sanjung tuh...come on yaww~....saport la hasil kerja negara kita sendir..dok agung-agung kan negara luar buat apa kan??..aku tengok gov. pun dok penting kan doktor and engineering...awat??...kalau dorang nih diberi pulang sama macam doktor and engineering,aku rasa boleh naik kan nama negara what...boleh naik kan ekonomi negara juga what..kan kan...


ok ok...tanpa membebel panjang..jom kita terjah sapa blogger kreatif made-in- Malaysia nih...hokhok...ceekidout yaw !!!






smart bukan??...haaa nih baru nama seni..aku memang solute minat nih...nama blog dia 'My Doodle'...walaupun aku nih buta seni..tapi aku rasa lukisan yang di buat memang Wow!!!...hokhok..pelukis dia merupakan seorang awek yang comel and cute..wutwutwut..hokhok...aku dengar cita dia nih lahir kat Jepun..aku rasa laa..kalau silap, tolong betol kan..hekhekhek...oleh kerana dia seorang perempuan..plus pandai melukis ..plus, lahir kan jepun pulak...soo aku rasa dia memang  seorang perempuan yang hot !!!...hokhok...(call me please!!..akhaz..)







hahahaha...sapa tak kenal mamat nih memang korang ketinggalan zaman arr..dia siap buat komik kot...demand dia dapat memang bapak tinggi...nampak sangat la yang dia nih memang mempunyai idea yang kreatif dalam hasil seni dia..tuh sebab ramai orang suka...i Loike to0o...akhaz...sory brather..gua tak dapat beli lu punya hasil kerja..sebab duit nuffnang gua tak mencanak sangat..huaahuaaa  T.T  ...dulu aku ada tulis entri khas pasal blogger nih... Blogger Unik






*dia lukis kat balloon??..wat the kreatif ini orang..perhhhh!!!



nama blog dia Garis Garis Halus...aku rasa nama dia letak memang tepat laa..sebab lukisan dia memang terperinci..pastuh dia suka guna garis-garis yang banyak...nampak serabut tapi giler punya smart lukisan dia...aku rasa pelukis dia seorang perempuan dan bernama Waz...wat the cute name..akhaz...aku tak taw la awek nih cun ke tak...sebab aku tak pernah tengok gambar real dia lagi...tapi itu tak penting...asalkan dia seorang yang kreatif..and idea dia menarik..soo aku boleh label kan yang dia seorang perempuan yang menarik untuk dikenali...hekhekehkehk....(text me please !!!..akhaz..)



dah akhir sekali....










aku 1st datang blog dia..aku dah tertarik dengan header dia..memang superb....mamat nih baya-baya aku rasanya...dia study lagi..tapi aku rasa dia bukan major dalam seni nih..tapi dia ada bakat seni yang buat aku solute ketar punya..harhar....FYI, mamat nih dah glamour kot..pernah masuk papper tuh..hebat tak hebat??..kalau korang tak percaya..korang tekan link nih kuat-kuat... Aku Glamour Sekejap  ....kepada sesiapa yang nak belajar edit-mengedit nih..korang boleh belajar dekat blog mamat nih..dia ada buat tutorial..haaa nih baru nama hebat !!!..walaupun glamour tapi still tak kedekut ilmu..kau memang caro la brader !!!...




sebenarnya belambak lagi blogger yang kreatif kat luar sana..tapi tak dapat la aku nak list kan semua..kang lumpuh pulak jari aku nih kang dok menaip banyak-banyak...soo jom ramai-ramai kita saport bakat-bakat dari negara kita sendiri..buat apa nak bangga-banggakan negara luar..kan kan kan...


p/s: aku pun ada bakat jugak...bakat kentut berirama..korang ada??...


Tamat.....

13 comments:

ch!natsu said...

pergh mmg kagum abes..~

CiPoT CeDoT said...

kan kan kan... :D

azreenChan said...

Ehe :)
Thanks post blog ini .
Heeee.. ♥

Kenal doodle waz dan contengconteng jugaa.. Mereka sgt cool :D

Amirul (aremierulez) said...

kalau aku melukis, lukis orang jadi kucing jadinya

CiPoT CeDoT said...

azreenchan;
hekhekhekhek...wc...atcly i yg patot ckp thankz coz kasi curik u punya karya..hokhok...

u pun cool jugak...hekhek.. :D



amirul;
hebat ar boleh jadi kucing..aku lukis org lidi hebat arr..memang campion..hokhok..

waz said...

WUUUU besh3...terima kasih sbb promote blog sy yg x sbrapa setaraf dgn blog2 laen itu...heheheh im sooo honored!! :D :D sy x cantik, biar saya terus terang hahahhaa

CiPoT CeDoT said...

waz;
karya anda memnag terbaik dr ladang..cipot x tipo..hokhok...jgn ckp mcm tuh..makhluk allah semua cantik2...lagi2 umat manusia...hekhek... :D

areripe said...

tq weh, aku baru tau.
cool gila depa ni...
tq for the information!

Cikbelog said...

kreatif tul diorang ni

CiPoT CeDoT said...

areripe;
wc.. :D
yup..depa memang cool gilerr...tangan cap apa tah dorg guna..akhaz...


Cikbelog;
kan kan... :D

conteng conteng said...

Sekali lagi, terima kasih banyak2!

Cipot cedot roKK!

lea said...

kreatip bin inovatip betul diorng neh!

CiPoT CeDoT said...

conteng2;
cama2 bro !!...akhaz...


lea;
kan kan kan... :D

KriTikan PeDas

Grab This