Followers

19 January 2011

Aku Tak Kan Tertipu Dengan Blogwalking Palsu Jahanam. Tutorial.





hari nih penamat bagi segala tipu helah blogger bangsat yang dok buat blogwalking palsu...celaka !!...korang nak trafik tinggi pun beragak laa..tak payah la sampai nak main kotor..kalau nak market ..buat dengan jujur..taw la korang kebulur duit nuffnang ..tapi agak-agak laa...haram jadah sungguh !!!...


untuk yang masih belum tahu....sekarang nih ramai blogger yang boleh buat blogwalking secara palsu..dorang tinggalkan link blog kat chatbox korang (terutama pengguna Cbox) padahal dorang tak masuk pon blog korang..kira trafik blog korang bukan naik sebab budak-budak jahanam nih....dorang menggunakan satu software tok buat kerja-kerja pemalas dorang nih..korang jangan jadi macam dorang...jangan jadi haram macam dorang...paham !!!....


tapi benda nih boleh di atasi...macam mana??..haa meh sini aku nak ajar..supaya korang tak kena tipu dengan blogger celaka macam dorang nih...

1.  korang tukar Cbox korang kepada ShoutMix...

2. pastuh lepas korang dah sign in...korang klik kat bahagian Setting...


3. pastuh korang carik Security..and korang klik kat Website Lock



4. pastuh korang masuk kat URL blog korang...and tekan Save Setting..



5. SELESAI.....



haaa...senang jee...lima step jee..pastuh semua selamat....aminnn~...


akhir kata dari aku... PERGI JAHANAM SAMA BLOGGER YANG PERANGAI MACAM CILAKA...


Tamat.....

13 comments:

faradeeba said...

cmtuh pon ade ek?
ish ish ish.
dasar pemalas. :P

CiK HaNi LaLaLa said...

cipot..
org bace pasal ni td kat blog pendekar berkuda..
terus tukar cbox..
hampeh sungguh diorg ni...
nsb bek la org bukan jenis asal bw je nk follow...
org follow yg mane org rase org suke je...kih3~

a n a s t a s y e a said...

emm .. macam2 zaman sekarang nie kan!

ween said...

aku mmg pngguna shoutmix. xsuka jugak dgn those desperate people. they create unhealthy blogsphere. grrr

CiPoT CeDoT said...

faradeeba;
taw xpa..rasa mcm nak kasi kaki...


cik hani lalala;
blog pendekar berkuda??..kena intai nih..hekhek...


anastasyea;
tuh la pasai..makin maju...makin terok..kan kan...


wee;
taw xpa...desperate sngt nak duit...mcm haram !!!...

Amirul (aremierulez) said...

sebab tu aku buang je terus chat box kat blog aku... malas aku nak melayan, weh!

CiPoT CeDoT said...

harharhar...senang ye dok..buang terus...akhaz...

ch!natsu said...

erk? ish xptot tol..
me xdela gune nuffnang n xrs pun nak amik tau psl tuh..
but hey korang nak dr bnda yg sama..
so play fairla kan.. haish2~

CiPoT CeDoT said...

yup3...main secara adil laa..kan kan kan... :D

fAiRy PrInCesS said...

2 la.. mane aci bagi orang laen kalo die wat cam2. ade user auto BW pnah tnye kat pdekar bkuda asenya,, bdosa bsar ke wat camtu,, tapi msalahnye dosa ke x tu aku x tau, tapi pbuatan die tu mbangkitkan kmrahan orang, sbb die x jujur n mgaut keuntungan die sorg je.. huhuhu. ntah la.. juz my opinion.

CiPoT CeDoT said...

fairy pricess;
yup yup...xadil la kalau mcm tuh..kalau nak main2..main secara adil..baru ada car0..ye dok...hekhek...

atiEy_[azHa] said...

haa, aku pun dah kena. hish, dahla aku ni style yang kalau ada siapa2 drop apa2 kat shoutbox aku tu dengan pantas lagi lajunya aku p tengok blog dia. rupanya, dia tak datang pun. adoy. memang $%&#@. ekekek.

CiPoT CeDoT said...

taw xpa...panas hati jugak laa...kita nih bukan main sronok org masok blog kita..last2 kena kencing..haram sungguh..hokhok..

KriTikan PeDas

Grab This