Followers

26 November 2010

Kenapa kau Orang Minat BLOGing?





hello, hai...


blluuuuurrrrkkkkkkk !!....alhamdulliah...sory sory...baru layan kentaki tadi...sedap oh...mau tak sedap...ada orang belanja..makanan free semuanya sedap ye dok...hekhekhekhek ( sambil tutup mulut)...



kenapa ek orang tulis blog??...syok ke??....bagi aku la kan..blog nih syok gilo  o0o0o0...kita boleh buat kawan...setiap blogger ada sebab dia tersendiri kenapa dia buat blog...sama jugak macam aku...sebab nak carik awek ke...sebab nak jadi jutawan blogger ke (insya'allah....jom amin kan ramai-ramai..akhaz)...atau ada sebab lain??...


bagi aku pulak...aku ada sebab tersendiri kenapa aku buat blog...korang nak tahu??..aku taw..korang mesti nak tahu nye..korang kan jenis buzy body...jenis suka jaga tepi kain orang..kan kan kan..hekehkehk..sama la dengan aku...heeeeee (sambil buat muka malu-malu)...


ok..kalau korang nak taw kenapa aku buat blog..terus kan membaca....cekidout !!!




first,  Untuk Menjadi Orang Lain

kebanyakan blogger akan  menulis dengan jujur..maksud aku kat sini..dia akan tulis blog dengan menjadi diri dia..kat dalam blog dia serioz..kat luar pun dia serioz..tapi aku tak...kalau korang tengok gaya aku kat dalam blog nih tak sama dengan gaya aku dekat realiti....kalau korang dapat lihat...aku akan buat lawak bodoh kat dalam blog aku nih..dan mesti korang akan menilai...
'waaahhh...ensem nye mamat nih'...
eh eh..sory sory..bukan dialog tuh...salah salah...dialog betul dia macam nih...
'eh...mamat nih kat luar mesti kelakar kan..happy-go-lucky..senang nak berkawan....cute..dan sebagainye...i loike laaa' 
kan kan kan....

tapi kalau korang jumpa aku kat luar..korang akan kata...'bapak sombong mamat nih'...atau pun korang akan cakap...'belagak giler dia nih'....sebab aku dapat feedback nih dari memember aku sendiri..dorang kata..sebelum dorang berminat nak berkawan dengan aku..dorang nampak yang aku nih berlagak...poyo...sombong..atau sewaktu dengan nye...soo lepas aku dapat feedback dari member aku tuh laa..aku try buat blog dengan menulis secara friendly..biar semua orang selesa dengan aku..walaupun dorang tak kenal siapa aku...itu point aku yang pertama..point aku yang kedua plak ialah...




2nd, Berkongsi Cerita


oleh kerana aku dilahirkan dengan satu keistimewaan atau bakat itu aku suka bercerita sampaikan memember aku pernah sound..'cipot, ko diam 5 minit boleh tak'....kalau memember yang berminat dengan cerita aku pulak aku cakap...'cipot..cerita nih ko da cerita..kita nak cerita lain..boleh tak boleh tak?'  (nada perli)....haaa...sebab tuh la aku tulis blog...boleh konsi-kongsi cerita dengan korang...syok kan??..kan kan kan...semua info yang aku dapat..insya'allah..aku kan kongsi dengan korang..kita nih jangan kedekut ilmu..tak elok...'sharing is caring' kan...ingat lagi tak??..hekhekhek...





3rd, Duit La Op Coz


orang dulu-dulu kata apa...sambil menyelam minum air....alang-alang celup perkasam,biar sampai ke pangkal lengan...harapkan pagar,pagar makan padi....haaa...walaupun peribahasa nih tak de kena mengena dengan apa yang aku nak cerita...tapi..point aku kat sini..aku nak bagi taw korang..alang-alang dah buat blog nih kan...soo tak salah rasa nye kalau nak dapat sedikit income..sikit pon jadi laa...kalau banyak alhamdulillah..tapi sebab aku nih pon baru je lagi...soo dapat sedikit income pon da kira bersyukur..janji lepas nak beli cekodok pisang pon da alhamdullilah kan?...hekhekhek....temacih kepada visiter sekalian..tanpa kalian...memang nuff aku tak meningkat la setiap minggu...hekhekhek..lap u all ketat-ketat...akhaz..  ^.^





ok..nih je la sebab kenapa aku buat blog...korang mesti ada sebab yang tersendiri kan..jom berkongsi bersama..mana taw korang punya sebab lagi pelik..sebab nak menunjuk kat anak-anak korang kelak ke..sebab nak mengumpat jiran sebelah ke...or ada sebab lain??..haaa jom kongsi ramai-ramai...huhuhuhu...



ok...got to go..jumpa lain masa...chaw cin ciee....toodle~...ariozzz....akhaz...  ^.^


9 comments:

apezs shah said...

Tahniah untuk cipot cedot. Haha belagak erk.. sabar jelah..
saya suka berblog bukan kerana busy body, tapi suka membaca entri harian org. and suka melakarkan kisah sndiri yg boleh dikongsi bersama. suka entri yg ini..:)

CiPoT CeDoT said...

apez,
hekhekhek...
kalau suka tekan 'like'..pandai2 la ko carik button like tuh..hekekgek

apisv2 said...

recruit schoolmate

.:: dieylah :: said...

amin...tok jutawan tuh k...hehe..doa2 kn dila jugak..ngee..
kesempatan dlm kesempitan...^^

dila suke berblog just nk wat kengn masa2 nanti..kire diari la...mals nk tulis taip pun jd la kan kan...
btul x cipot yg sombong??
eyh yg cute...hehe... ^^

CiPoT CeDoT said...

apis,
owh...aku memang xdek xramai kwn (in realiti) yg taw blog aku nih...hekhek



dila,
amin~..moga dila pon sama kaya jugak..hekhek...

sombong?..uisshh..mana de..akhaz...cute ada...akhaz..geeeee... ^.^

sLEEping BEauty said...

best entry nie .. :)

ooo.. rupanya kat luar dia sombong eh ... heheee

CiPoT CeDoT said...

sleeping beauty,
kalau tak kenal..memang org akan kata cipot sombong..time kalau da kenal..boleh layan kepala arr..hekhekhek...

thankz ^.^

Anonymous said...

Terima kasih untuk ini post.Admiring indah waktu dan usaha yang Anda lakukan ke dalam blog Anda dan informasi rinci yang Anda tawarkan.

CiPoT CeDoT said...

sama-sama...
terima kasih juga...

KriTikan PeDas

Grab This