Followers

23 November 2010

Siapa Kata Blogger Tak Boleh Jadi Kaya?. RidzuanRichie & Cik Epal Jutawan Blogger Muda




waaaaahhh...kerimping nye kaki dia...bling bling bling...  *.*




jangan korang ingat bloging nih membuang masa..kalau korang bijak...korang boleh jadi jutawan muda..tak payah susah-susah nak jual gelang semata-mata nak jadi kaya....korang baring..pastuh tuptaptuptap tekan keyboard laptop korang...hujung bulan cek masuk...huh, syok kalau gitu....


korang ingat buat MLM je boleh kaya...korang ingat buat Forex je boleh pakai kereta besar-besar...(iklan: kalau korang nak  menjana pendapatan dengan buat Forex..korang boleh kontek member aku...Nabir Amin..dia memang hebat dalam Forex meng-Forex nih...Iklan Tamat)...blogging pon boleh kaya juga..dah ramai blogger  yang jadi jutawan sekarang..aku je belom lagi..tak pe tak pe..kau tunggu esok lusa..aku dah dapat cek nuffnang...aku menunjuk kat korang...tengok laa..riak nih riak nih...peduli apa aku...akhaz...



hari nih...dengan baik hatinya..aku nak memperkenalkan  korang dengan dua orang blogger muda belia remaja anti dadah yang telah berjaya dalam bidang blogging....bagi kasi bukti sikit kat korang..nanti korang tak percaya pulak..ye laa..cakap aku mana ada orang nak percaya..tak pe tak pe...aku paham...  huaahuaaa  T.T



ok...memperkenalkan !!!!.....baammbummbammbummm  (apakejadah bunyi drum roll dia macam tuh??)... Brader Ridzuan Richie dan Cik Epal yang gemuk !!!!!..opzz~.... (sory Cik epal...geeeehhhh)






mamat nih memang gempak....dia  full-time blogger...kira makan tido berak kecing bagai memang kerja dia blogging je...aku suka blog dia...simple..entri dia pon ada lawak-lawak sarkas sikit..kira tak boring ar kalau baca...


aku rasa dia nih tua beberapa tahun je dari aku..tapi dah beli kereta guna duit sendiri bai..duit blogging laa..mana lagi..tak macam korang...beli kereta pau mak ayah..tak jantan la bai...kalau nak kereta..guna duit tabung sendiri laa..baru nampak ensem  (apa kene mengena plak??)...masa dia beli kereta buatan malaysia tuh..jiran tertangga dia siap kata dia bela toyol kau orang tahu !!...mana tak nye..dok umah memanjang...tuptabtuptab dah beli kereta sebijik..kan..sapa tak pelik...tol tak....


kira dia nih salah seorang blogger muda yang berjaya dalam bidang blogging nih..siap masuk Berita Harian kot..hebat tak hebat?....femous gua cakap lu....Cik Epal !!..bila mau masuk paper??..masuk Wanita Hari Ini ke...Majalah Asuh ke...baru nampak kental...hekhekhek...









haaa...nih pulak Cik Epal...dia punya blog memang cam gini !!!   (sambil tunjuk ibu jari laju-laju)...cara dia tulis memang santai...kadang-kadang aku baca entri dia boleh tergelak terbahak-bahak..kau nih lucu la Cik Epal..kenapa kau tak jadi sarkas masa muda-muda dulu??.....hekhekehk...



dia nih memang femous...sampaikan bergaduh-gaduh la dengan anonymouse...sebab kaum-kaum anonymouse nih dok terjah maki hamun dia..tapi minah nih tenang je..dia membidas segala tomahan yang di lemparkan..lagi satu...kalau korang nak taw hebat tak hebat blog dia nih....siap artis-artis pun jadi reader dia kot..bapak kencang minah nih...bila la pulak artis nak baca blog aku kan...Siti Nurhaliza ke....Syarifah Aini ke..... Siti Fairus pun jadi laa....dari tak de langsung kan..kan kan kan....huhu...



dia nih sama umur aku kalau tak silap...tapi dah dapat cek dari nuffnang beribu riban kot..kalau korang tak percaya..korang try usha entri dia pasal dia dapat cek seribu lebih dari nuffnang kat Sini....tapi sayang seribu kali sayang..duit banyak-banyak yang dia dapat tuh dia buat beli tempe..sebab minah nih memang suka makan tempe..orang jawa gamaknya...hekhekhek...untung badan kau Cik Epal..aku nak tunggu RM50 masuk pun berjanggut..huh~   T.T





sooo sekarang macam mana??..aku dah membuktikan yang blogging pun ada masa depan..tapi korang kena bijak laa...jangan buat blog macam aku nih..memang tak dapat la kau nak kaya..kayap dapat...korang kena banyak kutip tip-tip blogging dari otai-otai bloger..baru ilmu kat dada tuh bertambah...kan kan kan...



ok, nih je yang aku nak bebel kan...salam ukhwah dari aku..salam satu Malaysia !!  (ceewahhh)...

Toodles...  ^.^

9 comments:

Sakira said...

Patience is the main key dalam blogging. Kejap-kejap your day will come for becoming jutawan muda ;D

junaidiey said...

hehe... nice..
aku guna duit nuffnang untuk sara hidup hosting N domain saja...
tak seberapa tapi tetap bersyukur...

nazihahisa said...

part bela toyol tu lawak ok! LOLOLL

CiPoT CeDoT said...

sakira,
amin~.....moga2 mulut cik sakira masin la hendaknye..hekhekhek...



junaidiey,
kira ok la tuh..aku nih...nak beli maggi pon pikir lima enam kali..akhaz..


nazihahisa,
hekhekhek... ^.^

cik EPAL said...

berbaloi apa beli tempe. bukan beli benda tak berfaedah lain pon. muehehe. kita dapat tak de la banyak macam ridzuanrichie dapat tu. Dia memang power la kan sampai boleh beli kereta. Ni dapat baru secoet je. tayar kereta pon tak lepas ok. haha.


btw, thanks 4 this entry, really appreciate it =)

CiPoT CeDoT said...

Cik Epal,
sama2 Cik Epal... ^.^

Zikri Husaini said...

richie tuh ada banyak blog tuh..apepun memang bagus semua deme nih... memberi inspirasi katanya..

CiPoT CeDoT said...

zikri,
yup...dorg nih memang memberi inspirasi kepada blogger2 muda yang lain... ^.^

Wenny FM said...

Selamat Siang,
saya sudah membaca blog anda, sangat mudah di pahami dan saya sangat tertarik untuk bekerja sama dengan anda, kami dari Forexmart menawarkan kerja sama affiliasi yang sangat menguntungkan untuk anda, jika anda berminat dan tertarik dengan penawaran ini bisa menghubungi email saya di www.forexmart.com dan saya akan memberikan informasi yang lebih lengkap mengenai penawaran kerjasama ini.
Terima Kasih dan salam sukses untuk anda

KriTikan PeDas

Grab This