Followers

14 June 2010

huKum meLanCap ( OnaNi )



 salam semua..hari nih aku nak berkongsi sedikit info untuk kaum2 adam pulak...masa tuh aku da post kan info pasal kaum hawa kan..soo kali nih untuk kaum adam la pulak..aku kan bersikap adil dan saksama..soo kepada sesiapa nak calon kan aku jd wakil rakyat...sila angkat tangan tinggi2 sampai nmpk bulu ketiak..lagi afdal klu nmpk kutu2 skali..bru gadis..hukhuk...

tanpa membebel panjang lebar..aku terus kan dengan topik panas kita pada petang yang agak panas nih...Apakah Hukum Melancap a.k.a Beronani???...sapa taw, sapa taw??...haa klu x taw,..meh aku nak bg taw..sapa yang da taw tuh..buat2 x taw yee...akhaz..

Allah SWT berfirman:
“Dan orang-orang yang menjaga kemaluannya, kecuali terhadap isteri-isteri mereka atau hamba-hamba yang mereka miliki; maka sesungguhnya mereka dalam hal ini tiada tercela. Barangsiapa mencari yang di sebalik itu maka mereka itulah orang-orang yang melampaui batas.” (Al-Mukminun: 5-7)
 korg paham x ayat kat atas nih??...beronani itu melanggar batasan Allah..soo hukum nya adalah HARAM..

'abis tuh..klu aku da sangap sangat, xkan nak p 'tutuh' kambing pulak??'
( kamus: tutuh aka jolok aka memasukan kemaluan lelaki ke dalam kemaluan wanita )

 betol jugak kan..klu da sangap sngt..air pon da sampai kepala..darah pon da klua ikot idong..xkan nak tahan, betol x??..soo mari kita tengok plak hadis Rasulullah SAW...

hadis Rasulullah SAW :
“Wahai sekalian para pemuda, barangsiapa di antara kamu yang mempunyai kemampuan hendaklah segera bernikah, kerana nikah itu lebih menundukkan mata dan lebih menjaga kehormatan diri. Dan barangsiapa yang belum mampu hendaklah berpuasa, kerana puasa itu dapat membentenginya.” (Muttafaq ‘Alaih).
 haa tengok tuh...Rasulullah SAW xdek pulak ckp..klu korg belum mampu nak kawin..melancap la sepuas hati...tp Rasulullah SAW memberitahu, klu korg x mampu nak kawin berpuasa la..puasa itu dapat menjauhkan diri korg dar perkara-perkara yang berdosa..puasa pon boleh sihat kan badan oooo..soo rajin2 la puasa...

 ok, sampai di sini je info yang aku dapat kongsi...klu nak lebih2...sila carik sendiri..wahaahahah...soo kepada rakan2 taulan kat lua sana..x payah la korg melancap...dokter2 pakar pon cakap klu korg rajin sangat melancap..kemaluan korg boleh hilang power..soo berhati-hati laa..akhaz..

:: Chawww ::

11 comments:

rizal jabai said...

wahh panass..byk dah tau hukum haram,tapi wat tak taw je..ish3

cite ni sepanas cipot bakar..lau ulas lg drastik mest lg best

CiPoT CeDoT said...

ulas lagi drastik??..mcm mana tuh bro..ajar la skit..aku x taw drastik2 nih..lastik aku taw arr..akhaz...

rizal jabai said...

entah ko bantai je la..janji ayat dia bom bom meletop..hehe
selitkan hadis dan dalil tu bagus..

kalau ade selitkan kisah benar ke,cite merepek ke..baru real ckit..hehe

tu pendapat merapu aku je~hehe

CiPoT CeDoT said...

owwwhh mcm tuh...cantik2..trimaz bro...nnt aku blanja ko cipot bakar..akhaz...

patot la blog ko ramai peminat kan..bijak bijak...

Anonymous said...

bro..ko tak leh tulis "hukum" melancap...ni just dari pandangan kau and ambil beberape dalil untuk sokong padangan kau..better if ko letak melancap dari kaca mata kau instead of "hukum"..
-wallahualam..hanya berkongsi pendapat

CiPoT CeDoT said...

terima kasih sbb bg pendapat...

tp aku bukan menulis berdasar nafsu aku..aku dapat semua nih dari ustaz aku..dia yang menterjemah kan semua nya..harap maklum.. ^.^

cGi0 said...

tahniah bro...
buat pedoman pd semua..
beringat sbelum monopous. hehe.

CiPoT CeDoT said...

hekhek...sharing is caring..kan kan kan..akhaz...
thankz~...

Anonymous said...

sekadar nak bertanya. ko plk ada buat x puasa tu?

CiPoT CeDoT said...

puasa ar..puasa kan wajip..hekhek

Kamar Cewek said...

kalo boleh ni ya saya katakan, kita sudah dikasi jalan yang baik-baik, tinggal kita yang memilih jalan yang terbaik mana yang akan kita gunakan termasuk dengan penanganan syahwat kita

KriTikan PeDas

Grab This