Followers

17 February 2010

Di SayaNgi, Di cHinTai





* maaf..entri ini hanya luahan perasaan*

aku pernah meminati seorg awek ..rupa paras yang menawan..bentuk badan serupa guitar...cara dress up mcm model...kira tip top ar...aku baik giler dengan dia...dan dia pon sngt2 rapat nagn aku..kalau aku nak minx couple tuh, anytime la bak kata org jawa...tp aku simpan je perasaan tuh..kerana ada reason2 tertentu yang menyebab kan aku xnak luahkan perasaan aku tuh..

dan skrg aku nagn dia hanya kawan..perasaan aku kat dia pun da ilang...skrg aku da anggap dia mcm kawan..x lebih dari tuh...da aku bersyukur sngt perasaan tuh da ilang dlm jiwa dan nafsu aku...

tetibe skrg aku di himpit dengan perasaan yang sama...tp cerita yangs sebaliknya..(yanadeyy..bahasa apa yg aku guna nih)

ok..untuk memudah kan cerita...baru2 nih..ada seorg member kepada member aku berdialog mesra nagn aku...mcm nih dialog nya...

si pulan: woit mangkok..ko taw x yang si minah tuh suka kat ko??

aku: kepala lutut ko!!...dia bukan suka kat org lain ke??

si pulan: memang la dia kata dia suka kat org lain...xkan dia nak trus terang kat ko plak...segan berok la minah tuh nnt...da mcm perigi carik timba plak kang...

aku: ko main tampal jaa..mana ko taw dia suka kat aku??..ada ke dia simpan gambar aku kat beg duit dia??..haa xdek kan???...

si pulan: badigol la ko nih...aku taw laa..dia cita suma kat aku..luar dalam suma dia cita...musti la aku taw....sekarang ko nak buat pa??...nak couple ngan dia ke x??...

aku: kejap2..aku tanya mak aku dulu..kalau mak aku on, aku on...gee~~~...


haa mcm nih la dialog nya..ringkas dan padat bukan??...








dulu aku suka kat perempuan..sekarang, perempuan plak suka kat aku..aduy!!..apa yang aku nak buat nih..kalau aku terima cinta dia, mcm mana dengan perasaan aku..sbb aku x cinta kat dia..aku sayang kat dia x lebih sebagai seorg kawan...

kalau aku tolak cinta dia , kang hubungan persahabatan aku dengan dia terjejas plak..huhuhuh~~..apa yang aku nak buat nih.....kalau aku senyap jaa..nnt nmpk sngt yang aku bg harapan palsu kat perempuan tuh...

aku bukan xnak trima dia....tp aku da penat main kan perasaan perempuan....org yang aku syg sepenuh hati pon boleh putus 2 3 bulan..nih plak bercouple dengan org yang aku x cinta..mau sehari dua ja betahan kang...huh~~...

hrum~~...


skrg aku mlas nak pikie pasai couple2 nih..aku nak fokus kat benda lain...lebih baik aku berkawan dari berchintan cintun...bnyk bende lain yang aku nak pikie,.,..pasai benda nih, bia aku lupakan sebentar..nnt mode loving lover da kembali..baru aku buat keputusan...

skrg aku nak p sambung tido kat opis aku yang sungguh sejuk dan nyaman ini...(minx2 la boss x masok)..k salam perpisahan..cehh wahhh...sejak bila aku pandai gunakan bahasa exotik nih??..akhaz...ok, chaw cin chawwWW!!!..

zzZZZZZZZZZZZZZ.....................




11 comments:

Anonymous said...

Encik Siput,

Besar gak masalah hang ni. Hahahahha tapi takpa~ dun worry. In my personal opinion, as long as you are true as who you are, it'll be fine. Bukannya dia ckp kt u pon kan, that she loves you? Am I right? Benda ni mcm ni lah, kita semua ada hak masing2. We love who we love. Tadak sapa boleh larang. Tapi adakah akan berbalas? Itu semua terletak di tangan org tu. If suka sama suka, jalan terus. If not, it's up to us whether we want to keep on loving from afar or cut-off the feelings we had for them. Same case here. That girl has every right to love you. But it's up to you whether to accept her as your gf or just as friends. Just be true to yourself, be true to your heart.

Final say, finish your study first. That is the most important thing above everything else. Life is so much more than just about couple. Cheers!

-Suhaila-

~~dieylah~~ said...

sedeh lg bl kt minat kt org tp org xsuke..laaa..cm pnh mengalami lak..hik3..~kantoi..

CiPoT CeDoT said...

kak ella: panjang nya..hu~~...trimaz coz bg pendapat...hekhekehk....yeh!!..study 1st..cintan cintun tepi kan dlu...akhaz...


dielah: saya pon penah jugak mengalami bende yg sama..tp x sedih pon..sbb saya xdek perasaan...hu~~...

Anonymous said...

wahhhh...agk berat keadaan ni yea..hurmm...
xpa la wan..pa pn..it's up to u la kn.. bknnya like dat girl memaksa ka pa pn..yea x.? cuma dia just nk tao whether dia blh D tima into ur life or not ja..if wan bg ja jwapan yg wan rsa terbaik utk diri wan n utk diri pmpuan tu.. just say it la..it's not like she's going to kill u or being mad at u pn kn..move on ja la if wan da reject.. am I rite.? pa pn..wan tepuk dada tnya la aty wan sndiri ekh.. n yup.. stuju ngn kak ella.. ni just my opinion..

^_^

~Lu~

CiPoT CeDoT said...

wan da tepuk dada bnyk kali da..
tp bunyi yg sama gak...tap tap tap...sakit owh tepuk dada ...gehgeheghgeh....

Anonymous said...

hakhakhak.!! wan neyh laaaa..

bak kta kak ella..makaq owhhhhh.!!!

hakhakhakhak.! jgn ar tepuk sngguh3.. peribahasa ja tu..adoiyaiii....

;p

~Lu~

CiPoT CeDoT said...

owh ya kaaa...wan ikwot kan lu soh tepok betol2...betol2 sakit nih..aduyyy...minyak cap kapak pless....

Anonymous said...

hakhakhak...adoiyaii..betol bendul la wan neyh..ciannya dia..ikut betol2 plak pa cheq kta..hokhok..adoii..sakit ekh.??

sapa da mnyak cap kapak oit.?? tlg huluq sat..haha..;p

~Lu~

CiPoT CeDoT said...

haa betoi sakit nih..cepat2...call 999...ples help!!!...gehgehegh..^ ^

Anonymous said...

hahaha..adoii..serius lorh..maen2 plak dia..hihih..
adoiyaii..

"999,bleyh sy bantu encik.??"
hakhak.!! adoii..sudah2..mepek dah..adoiyaii..

haha..

~Lu~

CiPoT CeDoT said...

hekehkehk...
lari tajuk...

jika nak berguro senda..
sila pg ker forum 'Shuut Diam' ok..
kat blah kiri tuh,..
hekhekehk

KriTikan PeDas

Grab This