Followers

10 March 2011

Budak Sekolah Sekarang Semakin Bodoh






Assalammualikum dan salam sejahtera kalian....


perhhhh...semenjak dua menjak tiga menjak empat menjak lima menjak enam menjak tujuh menjak lapan menjak sembilan menjak sepuluh menjak sebelas menjak dua belas menjak tiga belas menjak empat belas menjak lima belas menjak enam belas menjak tujuh belas menjak lapan belas menjak sembilan belas menjak dua puluh menjak....to be continue....   -.-"






aku bapak segala busy sekarang nih...dengan quiz bersepah..mid sem baru je selesai...minggu depan ada final project pulak..perhhhh...sumpah...al-maklum arr...sinior (si-ni-yor) kan...tak beragak busy gak ar...soo oleh sebab itu..belog yang tersegam indah nih tidak di sentuh dalam beberapa minggu lepas...jangan salah kan aku sebab tak up-date belog..sila salahkan pihak Politeknik-Tuanku-Sultanah-Bahiyah-Kulim-Kedah..ini website dia kalau korang nak buat aduan sebab telah menyebabkan aku tak up-date belog...Web Site Poli...waaakhaz...






sumpah...kadang-kadang aku rasa menyesal study kat ipt nih...ia menyebabkan diri aku nih kurang berso-sial...aku sekarang dah menjadi seorang jejaka impian yang anti-so-sial dan anti-kemasyarakatan...sibuk dengan kerja-kerja yang memberatkan kepala hotak aku yang besar sikit dari otak burung unta...assignment belambak...quiz sana, quiz sini...exam sana, exam sini...fakap !!!...aku nak life aku balik !!!...hell !!!!...



kadang-kadang terlintas kat benak fikiran aku..untuk kembali ke zaman-zaman 2000-an...zaman memakai baju seragam sekolah..zaman memakai kasut converts yang setengah uzur..zaman isap rokok kat toilet sekolah..zaman fly pastuh pergi merewang kat cc..zaman yang masih kacak bergaya..perot tak boroi...arrgghhhh!!!...dem !!!!....






sumpah aku rindu zaman persekolahan...aku rasa bukan aku sorang je yang mempunyai perasaan macam tuh..korang yang study kat ipt nih mesti mempunyai perasaan yang sama..ye dok??








btw, bila cerita pasal sekolah nih..aku teringat pasal artikel yang aku terbaca tadi ...Pelajar Sekolah Ugut Bunuh Guru...Bom Sekolah...wat the hell yaw !!!..bapak gangster budak-budak sekarang nih....






zaman-zaman aku dulu...nakal jugak..tak la baik nerdy macam AJK Surau...kadang-kadang kitorang panas jugak dekat cikgu-cikgu yang rotan bontot kitorang...tapi dude...xdek la sampai nak ugut bunuh, atau bom sekolah...puuuihhhh !!!...bajet korang nih hebat sangat ke dengan gaya macam tuh...idung still berhingus...duit pun mintak mak bapak...dah bajet macam kau besar sangat...bajet korang buat macam nih, korang hebat??...butoo !!!




adik-adik sekalian...abang kat sini tak de la baik sangat macam malaikat maut..tapi abang teringin  juga bagi nasihat kat korang...kalau korang tak puas hati dengan cikgu-cikgi korang..tak payah la nak main kasar...kasi feedback dekat sekolah dengan cara elok...nih korang dok buat macam korang gangster kampung...aduuyy...tak guna ar mak ayah korang hantar pergi sekolah...ada baik dorang hantar korang jadi pembunuh upahan ke...bodyguard clubing ke..kan ke bagoz...




so, lepas nih jangan nakal-nakal lagi naa...tak de la nanti cikgu nak mara-mara korang..suruh diri atas kerusi...rotan bontot bagai..kan kan kan....




sampai sini saja nasihat abang ensem kepada adik-adik yang masih bersekolah dan masih berhingus-lap-kat-bahu-kawan....kita jumpa lagi time aku tak busy nanti...ok...chaw cin chawwww~








p/s: dengar cita result SPM nak keluar...good luck !!!...solat hajat banyak-banyak..alang-alang korang solat hajat tuh..doa kan aku dapat 4 flet sem nih...hekhekhek...  :D




8 comments:

fiDooo said...

zaman sekolah emmang seronok sangat, tapi penat dgn law. kalau u ni rileks2, tp penat time exam, heheh

Menyesal kahwin muda

fiDooo said...

zaman sekolah emmang seronok sangat, tapi penat dgn law. kalau u ni rileks2, tp penat time exam, heheh

Menyesal kahwin muda

Kumbang Jingga said...

time aku sekolah dulu pun dh ada kes ugut bunuh cikgu sbb budak tu penembak kebangsaan wakil p pinang hehehe

CiPoT CeDoT said...

fidooo:
tapi kadang2 law nih bukan kita ikut sngt pun...mcm kat u..wajib pakai student card...ko ada paham??...aku??..haram~....akhaz...



kumbang jingga:
klu tuh xpayah nak ugut..shot terus...akhaz...

shafiq ahmad said...

seronok zaman skolah dulu..dengan cikgu boleh buat kawan..sekarang dengan lecturer macam antara dua darjat

QAQA atiqah said...

wan , hahaha, too many guys komen kau, pelik ;p
aku pun rdu nk skolahhh :/

.:: dieylah :: said...

zaman sekolah rendah??
aishhhh...xnak ingat...sebb time tu la start benci perkataan "Friend Forever"...huk3..

zaman sekolah menengah??
indula jugak...xbanyak yg best nak di ingat..sbb lbh kurang nerd je time tu..hahaha

matrik??
rinduu gilerrrr~~~~

ipt??
sakit tapi banyak memory can't to forget in short time...yeahh!!


bebudak sekarang???
macam2..mentang2 zaman dah maju..otak diaorng pun maju lbh2..hahaha

CiPoT CeDoT said...

shafiq: tuh la pasai..dulu zaman2 skola..boleh usha blue dgn cikgu..tenang je...akhaz...



Qaqa: tuh la pasai..aku pun tetiba pelik..mana pergi awek2 blogger yg cun2...hukhukhuk...


dila: owh...dila paling rindu zaman matrix ke??..awat??..mesti jumpa 1st love kat matrix nih..kan kan...akhaz...

KriTikan PeDas

Grab This