Followers

07 December 2010

Sekali Sekala Nak Feeling-Feeling Dr. Cinta. Bukan Dr. Rozmi




smart tak aku edit tok wallpaper destop aku??..sila puji kuat-kuat..hekhekhek



perhh...berzaman gak aku tak tulis entri baru...sory arr..aku buzy layan budak junior ar sekarang..biasa ar..bila jadi sinior nih, market tinggi sikit..buuaahahahhaha...(bapak riak)....tapi aku nak berterima kasih la kat korang..walaupun aku tak tulis entri baru 2 tiga hari nih..korang still stalk aku nye blog..aku tahu korang rindu kan aku...hekhekhekehk...(syook owh angkat bakul)...  -.-"



sejak dua menjak nih..ramai pulak kawan-kawan aku ada masalah dalam hubungan dorang..secara jujurnya..aku pun ada masalah gak ngan awek aku..tapi syukur, kitorang dapat setelkan dengan aman..alaa..normal laa..lidah pon boleh tergigit...nih pulak korang yang dok cinta-cinta monyet..kan kan kan...



soo hari nih aku nak berkongsi la beberapa pertua dari orang muda yang kacak bergaya macam aku..hukhukhuk...(nak tunggu korang puji??..kiamat~)



first,
kalau time bergaduh..salah sorang mesti kena mintak maaf...tak kisah la korang salah ke tidak..dari masalah korang jadi besar menggunung..baik korang tamat kan pergadohan dengan bermaafan...yee aku ngaku...aku nih baran sikit..sikit je, tak banyak..awek aku pun dua kali lima..soo kitorang kalau time gadoh...memang dua dua tak nak ngalah...tapi aku belajar dari member aku...'kau salah ke tidak, mintak maaf je laa..bukan payah'...haa macam tuh la bunyi nye..tapi betul gak...bukan nye kalau korang mintak maaf...duit dalam bank korang masuk kat dalam akaun aku kan..soo bermaafan la sesama kita....hukhuk...




2nd,
kepada perempuan...korang jangan la cemburu teruk sangat kalau boypren kesayangan korang berkawan dengan perempuan..normal la lelaki...tak kan nak ngadap muka korang je..dorang pun ada life gak...tapi tengok limit la..kalau laki korang tuh memang jenis buaya darat (asal tetiba aku terasa??)...memang patot korang jeles..tak pun korang takyah pening-pening kepala...mintak putus terus..senang...tapi beragak la kan...kalau nak berkawan pun tak boleh..sampai semua friend perempuan kat FB korang suruh delete..tuh melampau la...nak berkawan..bukan nak beromen..kan kan kan....  :D



3rd,
yang lelaki pulak..kalau korang nih memang jenis suka berkawan dengan ramai perempuan..simpan elok-elok rahsia tuh..jangan sampai pecah...macam korang tak paham 'perempuan'...jeles tak bertempat...soo guna kan ke-kreatifiti-an korang supaya tak terkantoi..tapi kalau awek korang jenis gamble macam awek aku..korang  terus terang je...aku berkawan dengan Milah...aku berkawan dengan Sarnap...kan senang kan..tak yah dok nak takut-takut...



4th,
korang jangan jadi bodoh sebab cinta...boypren korang ngorat awek depan mata..korang diam..awek korang keluar berdua dengan jantan lain..korang buat buta...tak payah ceq...bercinta biar bertempat..jangan jadi bodoh sebab cinta..malu o0o0o0...kumbang bukan seekor..bunga bukan sekutum...(waahhhh...patot BM aku dapat A1..hukhukhuk)....





dar ar..kempis da otak aku dok pikir...aku nih bukan terer mana bab-bab cinta nih..hukhukhuk...saja nak bagi tip..mana lah tahu kot-kot korang perlu kan nasihat dari aku ke (bajet)...tapi empat nih je la yang aku dapat kongsi....kalau ada lagi..aku buat part 2 punya..okey...


okey..got to go..nak p berak sat...chaw cin ciieee.....luv you...oppzzz~...hekehkehk  ^.^

7 comments:

seliparbiru said...

ko dah setia ke skrg?

komen pasal entry ni.
tip no 2; jeles perkaran biasa...
tp cmne nk kurangkan jeles tu?

soalan:
utk ape laki nak kawan dgn ramai pompuan n gedik2 dgn kawan pompuan?
utk ape ada adik angkat, kakak angkat n sewaktu dgnnye.. sedangkan hubgn diorg tu dah macam awek n pakwe.. malah lebih gedik n manja dan mengada ngada drpda hbgn sepasang kekasih...

sekian..

dr cinta yg bukan dr rozmey tolong jawab eh..
kerjasama dari pihak encik amat sy harapkan..

terim kasih

CiPoT CeDoT said...

aku seorg yang setia...insya'allah..hokhok..


nak kurang kan jeles??...
mcm nih laa...dlm hubungan nih kena saling percaya mempercayai..kalau ko x percaya kan pasangan ko..baik xyah bercouple..kan??..soo kepercayaan tuh penting...


tuh la aku ckp..perempuan nih tahap dia jeles dia tinggi sikit..padahal lelaki kawan biasa je dgn kawan perempuan dorg..tp korg still anggap lebih..sedangkan korg bertepok bertampar dgn kwn lelaki korg boleh pulak..kan??..tapi kalau da tahap berpeluk..kasi bunga..dok berkepit memanjang tuh da lemak nama nyee..hekhekhek..soo paham2 arr..akhaz...


sekian...(ok tak aku nye nasihat??)..akhaz..

.:: dieylah :: said...

yg 1st tu dila setuju sesangt...
x salah ke salah ke bek mintak maaf..jgn ar nk bengang spjg masa..borink ar... xbest gaduh2..
aishhh...

yg laki ke puan ke. jgn la nk kawan ngn laki or puan lain bagai nk rak..smpai awek pakwe sndri pun cm kwn gak... kalo cmtu bek kawan je smua..kalo nk becinta pilih sorg pastu g a kawen trus...perghhh..bengang lak..hek3..
jgn marah ar cipot..pendapat...
sharing is caring right? hihi...

ni da soklan gak nih...

sbb bru je kna soal td...

kalo nk kawen pas habis PHD ke dip/degree bgus lg??hik3..

sbb pakcik2 kt cni ckp bek kawen pas dip/degree..pas kawen bru ambik master ke PHD... apa pandgn encik cipot cedot??

bangga ar cipot dh jd dr.cintan skrg..hahaha..

p/s: sori komen pjg sgt.. ^^

CiPoT CeDoT said...

xpa dila..
cipot suka coment panjang2 nih..
naik juling mata cipot baca..
hekhekhek...

betul3...gado x best...kan kan kan..akhaz..


boleh berkawan..tapi jaga limit..yup !!..cipot setuju... :D


cipot setuju denga pendapat pakcik dila tuh..akhaz...sbb kang klu kawin lepas ambik PHD..mak ayah pengantin perempuan minx hantaran tinggi...mana nak cekau duit cik dila oiii..hekhekhek...

dia ikot laa..klu dan mampu..nafsu nak berkawin nak dtng..soo nak dok tungguh apa kan..hekhek..kawin je la terus..lepas tuh baru sambung PHD..xsalah rasanye..kita carik ilmu sampai liang lahat..bila2 pun boleh sambung study kan..hekhekhek...


bangga yek??..patot ye cipot yg patot bangga..nih dila plak..harharhar...


^.^

Lelaki Ini said...

betul2!
minta maaf la wlpun bkan salah kita!

.:: dieylah :: said...

dila bangga sbb da kwan yg leh jd dr cintan nih... pasni leh karang buku cintan cintun tu pulak...kompom dila pembeli pertama..ekk..
mcm la cipot nk buat..hahaha..

=P

CiPoT CeDoT said...

lelaki ini;
betul3..hekhek...


dila,
nak karang buku??...buat karang BM 130 word time SPM pon hanco...hokhokhok...

KriTikan PeDas

Grab This