Followers

28 December 2010

Meh Sini Aku Nak Kasi Tip Cinta Sejati. Kan Aku Da Kata Aku Dr. Cinta.Weet Weet...







hello, assalamualaikum....


kepada pasangan kekasih sekalian..meh sini aku nak berkongsi dengan korang sedikit tip...al maklum laa...sekarang nih musim mengawan..ramai jejaka-jejaka kacak and awek-awek hot yang single mingle telah menukar status dorang kat FB dari 'single' ke 'in relationship'..kan kan kan....


and korang mesti merasakan yang pasangan korang adalah yang terbaik dari ladang..kira memang pilihan yang perfect ar kalau nak jadi bakal isteri/suami...tapi betol ke pasangan korang tuh sesuai duduk pelamin dengan korang satu hari nanti??..ke korang masih dalam alam cinta moyet?..ke korang mengamalkan prinsip touch-and-go je??..tuh terpulang pada korang...ada aku kisah??...tak de tak de (sambil goyang kan jari telunjuk)...hukhuk...



tip yang aku nak kasi nih untuk korang pasti kan cinta korang dengan si dia hanya cinta monyet atau pun betul-betul cinta sejati macam cerita Titanic tuh...hokhok...ok jom usha tip yang aku nak kongsi nih..
cikidout !!!



Jadi Diri Sendiri. Tak Payah Nak Hipokrit

if korang betul-betul sayang kan pasangan korang...tak payah nak berpura-pura..tak payah nak bermuka-muka..korang perlu pasti kan yang pasangan korang boleh terima korang seadanya..if korang dok berlakun alim..tapi kat belakang serupa macam setan yang direjam..baik tak payah..dan korang juga mengharap kan pasangan korang tak hipokrit dengan korang kan?...so then, korang pon tak payah la nak hipokrit, tipu diri-sendiri..tak de guna pun..


if korang memang jenis kentot bersepah..cuba korang try kentot depan pasangan korang...tengok dia kata apa...kalau dia tutup hidung..pastuh dia maki ' woii...ko kentot ke cirit !!!'...ok, korang perlu tinggal kan dia ASAP...tapi if dia hanya tutup idong..dan diam membisu dan buat muka malu-malu..haa tuh baru positif..hokhok....


and..if kau yang lelaki nih..kalau kau orang isap rokok..tapi depan awek belagak macam lelaki yang virgin dari rokok nih...baik korang pergi penggal kepala korang..tak payah nak plastik la brader...kat belakang awek isap sampai lapanratuspuluh kotak..tapi depan awek dok buat nerd...tak payah susah-susah..ko mengaku je la kat awek ko yang ko isap rokok..bukan susah mana..if kantoi nanti..tak ke pasal...baik korang mengaku siap-siap..jujur nih bukan nya susuh pon..kan kan...




Jaga Duit Anda. Duit Pasangan Anda.


jangan sebab cinta..korang sanggup bergadai harta benda...kalau tak de duit..buat cara tak de duit..tak payah nak belagak...nih tak...awek mintak kasut baru..korang beli..padahal hari-hari dok makan maggi je...sedar la bro...awek je baru..tak kan korang nak saport dia, sampai korang terpaksa berhutang bergadai bagai..kan kan...pikir secara waras...jangan jadi bodoh sebab cinta...


tapi if pasangan korang tuh memang jenis kaya raya...tak pe la..tuh lain cerita...nih pasangan korang pon dok bergantung dengan duit ptptn...kan kan..macam aku..hukhuk   T.T  .......kalau korang nak taw...lelaki tak suka perempuan yang demanding...perempuan juga tak suka lelaki kikis...soo pandai-pandai arr..korang pon da besar..pandai-pandai la pikir...



ok...dua tip untuk hari nih..hari lain aku sambung lagi....aku nak pergi ngorat awek kat fb sat...hokhok..semoga korang dengan pasangan korang kekal hendak nya..amin~


and last pesanan aku...if korang sayang kan pasangan korang..jangan gadai kan maruah anda...kepada lelaki..'treat ur gf da same way u wanna ur daughter to be treated'...haaa kan aku nak speaking...takot tak takot tak??...akhaz....


ok..toodles~...   ^.^

7 comments:

eja kamel said...

sj nk tye..kata dr.cinta kan...hehe.

wt if kita ada bf, tp kita tau die tak berapa sgt pun ngn kita. tp dia still there. n kita tetap attached with him smpi skrg wpun dh byk sgt mslh. the thing is, i wanted to get over him tp susah yg amat. asik cr dia je. satu, sbb terasa mcm teruk sgt ke aku ni smpi ko xleh nk layan aku baik sket. dua, sebab duit sy ada kat dia lg. hmm...i just wanna know cmne nk jauhkan perasaan ni. seriously, i wanna get over him but it just so hard.

Jejaka Terhangat said...

wah..canggih dr. Love ni..haha..

Jejaka Terhangat: Pandai Bagi Nasihat, Tapi Kecundang Bila Alaminya Sendiri..

CiPoT CeDoT said...

eja:
soo now u taw yg dia tuh xcinta kan u dah??..haa bagoz..tinggal kan dia..buat apa nak bercinta klu terpaksa..kan??...cinta itu bukan satu paksaan..betol x??...

kenapa susuah nak tinggal kan dia??..mcm nih laa..if korang punya hubungan lagi bnyk baik dr buruk nya..baik korang mengalah dgn hubungan korang tuh..allah da tentukan jodoh kita..dia akan jumpa kan kita dgn orang yang salah, baru org yang betol..so then xyah la kecewa sngt klu putus cinta...


p/s: if lepas nih nak couple..jgn sesekali kasi pinjam duit dkt lelaki..suruh dia pinjam kwn dia...ok??..hekhek...





jejeka terhangat:
haa mau taw arr..hekhek..trimaz ^.^

Sallehudin Jaafar said...

menariknya entry ni :-)

zati-zt said...

yup..
stuju..
nk b'cinta ni mmg kena jadi diri sndiri..
biar dia nmpak baik buruk kte..
klo dia cintakn kte, baik ke buruk ke kte tetap si dia akn terima kte seadanye..
kn,kn..??
:)

Anwar Suran said...

Fu yoo! Tips cinta keh3..

Hipokrit memang kena ada untuk jaga hati pasangan.. tapi jangan melebih sudah..

Takkan la kat umah kita suka kentut berterabur pastu kat pasangan pon nak kentut berterabur betul tak?

keh keh..

anwarsuran.blogspot.com

CiPoT CeDoT said...

sallehudin jaafar;
akhaz..trimaz ^.^


zati;
yup..klu sekarang pon da x boleh terima..mcm mana nak duduk sato rumah nnt kan..betol x?..akhaz..



anwar;
a'ah...tp biar bertempat..xkan nak la kentot depan awek kan...tp kadang2 aku ter jugak..pastuh aku tuduh dia yg kentot..hokhok...

KriTikan PeDas

Grab This