Followers

27 November 2010

Helpful Profile Picture Tips





waaaahhhh~...hot nye......weeetttweeeetttt




hello, hai....



hari nih aku nak berkongsi satu info dengan korang...cara untuk mengambil gambar terbaik Cop Ibu Jari untuk diletakkan di profile picture korang supaya berebut-rebut awek-awek/jejaka-jejaka luar sana nak add korang...baru la lepas nih korang boleh menunjuk dekat memember korang yang korang mempunyai ramai friend kat social network korang....dan korang boleh carik spepart kalau-kalau hubungan korang dengan gf/bf korang sekarang tidak bertahan lama...(bapak banyak 'korang' aku guna...ahh mampoz)...



biar kita dekat realiti life muka macam longkang pecah (dushh~  asal tetiba aku terasa)..tapi untuk tepek gambar kat social network...jangan terlampau jujur...kalau jujur sangat..memang tak de orang bernafsu nak add...soo kira kena make-up sikit-sikit guna photoshop...kasi hilang semua parut dan kesan-kesan kotoran dekat muka tuh...dan yang paling penting..kena tahu cara tangkap gambar yang betul..agar kelihatan hot dan peewwwiiittt bak kata orang....



ok..untuk mengetahui cara tangkap gambar menarik tertarik ko memang dabom..korang leh usha video kat bawah nih....cekidout !!!







ok...sekarang korang da dapat sedikit ilhamkan?...haa bagoz bagoz...



Nak Nampak Putih Dalam Gambar


ada orang tanya aku...macam mana nak nampak putih dalam gambar??....ye laa..kat luar hitam macam telinga keling...soo kat gambar kena la nampak putih berseri macam spotlite dok suluh menyala kat dahi korang kan...ok...aku ada pertua macam mana nak kasi putih....nak taw bagaimana??...betul nak taw nih??..haa  macam nih cara dia...




Gunalah Fair & Lovely 'Sebutih Kapur Barus'



haaa nengok....Barock Obama pon boleh putih berseri selembut syahdu...soo korang rajin-rajin la tepek benda nih kat muka korang..aku yakin..muka korang akan putih macam beliau....





Cara Tangkap Gambar Dekat Cermin


aku pernah jugak dapat soalan macam mana cara betul nak tangkap gambar dekat cermin..biasa laa..gambar aku kan hebat-hebat..macam artis playwood..kadang-kadang orang kata muka aku macam pimp (bapak kurang hajar !!)...soo ramai la orang tanya aku cara-cara tangkap gambar nih...aku kan jenis baik hati budi perketi..dan aku memang suka kongsi ilmu dekat orang ...soo sebab ada orang tanya macam mana nak tangkap gambar dekat cermin?..yee...ok..aku akan bagi taw petua atau cara-cara nak tangkap gambar kat cermin...



cerita pasal cermin nih kan...aku teringat satu gambar...meh sini aku tunjuk kat korang gambar tuh...








ok...berbalik kepada cerita kita tadi...macam mana nak tangkap gambar dekat cermin??..ok...korang kena dengar betul-betul aku nak ajar nih..aku tak kan ulang dua kali..aku cakap sekali je..soo take note..(perhh..gaya dah macam pensyarah yang annoying dol!!)










jangan sesekali korang tangkap gambar cara gini...kang nampak jelas segala keladak yang ada kat cermin korang....korang kan jenis calit taik idong kat cermin kan..kang kantoi plak kalau ternampak taik idong korang..soo elak kan..cara betul dia cam gini...







haa...nih cara betul...nampak cool je kan..korang akan kelihatan lebih hebat dan bergaya dengan cara macam nih...aauuuuwwww.....i loike !!!....(puuuiiihhhhh!!!)...akhaz...




tapi...kalau cermin korang cantik...korang boleh jugak hala kambera korang kat cermin..tak salah..macam gambar kat bawah nih....




haaa...macam gini...tuh pun kalau cermin korang cantik macam cermin DRR nih laa..trimaz DRR..kasi pinjam gambar...anda sungguh kacak..saya tergila-gilakan rambut DRR...saya ingin membuat rambut seperti beliau..tapi mak saya memberi kata dua...'rambut cendawan atau boxer polka dot'....maaf DRR..saya terpaksa pilih boxer polka dot..arrrggghhhh...dunia memang kejam !!!...dem !!...(sambil hentak-hentak kaki)



:: Info Tamat ::

17 comments:

aTan aHmad said...

LIKE page saya. Disini. Tq
Jadi FOLLOWER saya... Tq

muahahahaha, macam haram muka obama dan dr romzy.. kekeke

CiPoT CeDoT said...

sweet kot...hekhekhek...

hans said...

adoi
putus selera aku tgok tgok pic last tu
hahahahaha

P/S : Jika Followers Blog Ramai Adakah Duit Nuffnang Blogger Itu Banyak?

P/S : Gua Nak Tanya Pasal Dr Rozmey, Rayyan Fantasi, Endhiran, Aarif Lee Dan Bruce Lee

CiPoT CeDoT said...

hans,
ko menghina idola aku..(haaaktuuuihhhh)...
hekhekhek....

nana cHan said...

wow. hebatnya gamba obama. hahaha

CiPoT CeDoT said...

cute kan??..hekhek

IFA Athirah said...

Ahaha..Ak sndiri pn mule2 x cam obama.putih sgr.dah ar rmbut belah tepi..ngeng gile!!!ha2

CiPoT CeDoT said...

hekhekhek....
rambut tuh yg mahal tuh...
akhaz...

hans said...

aku cuma berlaku jujur pada diri sendiri
hahahaha

P/S : Followers Blog Tu Banyak! Komen Beratus - Ratus! Tapi Apa Yang Hebatnya Blog Tu?

.:: dieylah :: said...

leh pulak cmtu ambik gambar kt dpn cermin...pnh try ke cipot???

yg last tu...eee~~ xsuke!

^^

cik EPAL said...

gambar dr rozmey paling hot!

Cik Dya said...

ahahahaha....gelak paling kuat...terror mak hang bagi kata dua .. caya lah mak!! huhu

CiPoT CeDoT said...

hans,
hekhekehk..bagoz2..jujur itu mulia..hekhek...



dila,
xpernah pun...sbb takot tengok cermin..biasa laa..muka tak kacak..huaahuaa T.T



cik epal,
perhh..meminat DRR da sampai..wahahhaha...akhaz... ^.^



Cik Dya,
yaa bru tahu..tuh belum dia bg kata tua tiga empat lagi..lagi pening kepala..hekhekhek....

edy said...

dr tu nmpak stylo dgn cendawan diatas kepala....hahahha

CiPoT CeDoT said...

tak baik gelak kan org..dosa..hekhekhek

Jebon said...

Rambut Dr Rozmey OK ape? 1 in a million beb!

CiPoT CeDoT said...

40juta kot harga rambut dia...akhaz...

KriTikan PeDas

Grab This