Followers

17 November 2010

Bila Handphone Buat Lahanat...Niat Campak Ke Longkang Membuak-buak..


 * aku nak carik gambo longkang...tapi tak jumpa...gambo tong sampah pon jadi laa...janji membawa maksud yang sama dengan...kan kan....



tension nih..tension nih...baik korang jaga-jaga...gua kalau da tension, makan orang...takot tak, takot tak??...






bapak tension...phone aku buat hal plak..kejap dia elok on..sihat walafiat...pastuh dia off plak...cet !!...kau main-main dengan aku...memang mintak betol laa...ikut hati memang da lama aku campak kan aje...tapi oleh kerana kau pun orang kasi...nak buat lagu mana...aku pon tak de keduet nak beli phone sendiri....belom kerja lagi maa...nanti gua da kerja..gua beli phone yang boleh sentuh-sentuh punya..tak main la phone cikai-cikai....tak garang orang kata....huhu...






tapi phone nih jahanam salah aku gak...dia terhentak masa aku dok bergusti lengan ngan member aku...tuh sebab dia jahanam...tapi apa kaitan nye gusti lengan dengan kerosakan on off phone aku??..haaa tuh yang kita tak taw tuh....






sekarang aku ada tiga option je..nak g bawak repair phone nih or beli phone baru or or pakai phone buruk adik aku....aku sayang phone nih..bukan tak sayang...dia la yang teman masa aku dok bergayut..dia la yang tolong snap pic awek-awek yang sedap mata memandang...gambar lawa gua cakap lu....5.0 megapixel kot...nih yang aku nak belagak nih..kalau dia snap pic korang...mau nampak taik gigi gua cakap lu....hebat tak hebat tak...






tapi tuh la...kambera dia je yang lawo...terhentak sikit dah heng...patot la orang cakap Sony Ericsson cepat rosak...patot pon harga cepat jatuh....lepas nih aku nak beli Nokia plak ar...tapi orang kata gambo dia tak lawa plak..arrgghhh...tak yah pakai phone arr...pakai public phone lagi senang..masok syiling, toptaptoptap...da boleh call..tak yah dok risau rosak ke hapa...kan kan...






so, kepada kawan-kawan, saudara-mara, awek-awek, skendel-skendel yang di hormati dan di sayangi dan dan dikasihi ...kalau korang call aku tak dapat..or korang text aku, tapi aku x reply...harap orang paham..yang phone aku masuk air...jangan dok menganjing plak kata aku tak reti nak reply mesej laa..kedekut kredit laa..itu laa..ini laaa..aku jentik pusat korang sat g....jangan salah kan aku..salah kan phone aku..sekian....






niat memang dah tertanam dah nak hantar phone nih ke bengkel-bengkel yang terdekat..tapi aku nak tanya..duit mana duit??...ingat aku tokey balak...kau ingat bayar guna bulu??..kalau bayar guna bulu da lama da aku cabut bulu dada member aku buat belanja seharian...almaklum laa...aku tak de bulu dada..bulu lain banyak...

oooiiiii...maksud aku bulu kaki...cet !!...otak kuning !!!...






ok....nih je yang aku nak cerita petang-petang raya nih...selamat beraya...GTG..aku nak pegi berus tanduk kambing korban tadi..nak buat bekas pencil....ok, caw cin cieee....toodless~...   




5 comments:

zati-zt said...

sme la nasib kte..
hp sy pun jahanam gak, gara2 jatuh..huhu
syg la, nak beli baru, income xde, nak repair cam mahal la plak..
haish..susa-susa...

CiPoT CeDoT said...

xpa2..
jadi mcm saya...
guna public phone..
hekhek...

me e2 saya :) said...

saya tak takowd kamu mara . HAHA :P
Tue tanda-tanda minx fone baru . Kalu sayang g jela repair . Senang :)

*Tempoh sebulan je . Pasni fone kne ade . TQ*

zati said...

wahahahaha kelakar, gune public fon oke juga tu hiks

sebab tu i tak pernah gune sony, nokia tetap d ati hiks, nak campak, jatuh, baling pon boleh agagagaga :P

CiPoT CeDoT said...

syg,
da ada phone daa...
guna phone buruk...
hekhekhek...
but mcm biasa...
krdt elek...
hekhek....
^.^



zati,
betol3...
nokia memang tahan lasak..
buat baling anjing pon boleh..
hekhek.....

KriTikan PeDas

Grab This