Followers

19 November 2010

Bapak Aku Kena Sengat Ikan Pari. Apa Kejadah Orang Sudan Baca Blog Aku, Fahamkah Mereka?

hari nih sepecial sikit...aku buat dua cerita dalam satu post...hebat tak hebat tak...sila kagum sampai ternganga mulut..sekian....









bapak aku baru je kena sengat dengan ikan pari...sampai berbalut tangan..kesian aku tengok...aku terkezot gak dengar ikan pari boleh main sengat-sengat..aku ingat tenok je pandai sengat..rupanya ikan pari pun boleh..esh esh...dasyat norh...






bapak aku baru balik dari kepulauan sumetara mana tah dia redah dengan memember dia...kira turun laut ar...bapak aku kata..sekali sekala nak feeling-feeling jadi nelayan...sekampung ikan gak la dia bawak...macam-macam jenis ikan ada...ikan sadin ada...ikan talapia ada (eh? ikan talipia bukan air tawar ke..apa kejadah dia pergi dok kat air masin...sesat kot)...ikan bilis, ikan todak, ikan kekek mak iloi-iloi...dan macam-macam lagi...tidak lupa juga kepada ikan pari...






sebab dapat banyak sangat ikan..bapak aku bermurah hati la nak kasi kat jiran tertangga...masa dok asing-asing kan ikan untuk tok penghulu, jiran sebelah menyebah, dan untuk si janda berhiasa yang duduk kat hujung kampung nun...nak dijadikan cerita...bapak aku terkena la sengat dek ikan pari nih...kat ibu jari dia...nah !!..sekarang berbalut ikan pari tuh..eh eh..bukan ikan pari...jari bapak aku yang berbalut sebab kekuatan bisa ikan pari tuh...kesian aku tengok bapak aku...eshh eshhh eshhhh...(sambil geleng-geleng kepala)



so, kepada kawan-kawan sekalian..mari la bersama-sama doakan bapak aku cepat sembuh...sebab kalau tangan dia berbalut...susah dia nak main game dotta...dan satu lagi pesanan aku...kalau korang nak memancing tuh..berhati-hati la di dalam sampan...kalau kena sengat dengan ikan pari ke...sengat dengan buaya laut ke..susah nanti...ada paham??....ok..kalau paham bagoz...kita sambung cerita yang seterusnya...














tadi aku pergi la jejalan kat nuffnang..saja nak tengok income berapa ribu masuk bulan nih...sekali nah !!...dua sen pon elek..nampak sangat la yang blog aku nih aku sorang je yang dok baca...huaaahuaaa  T.T






tapi..masa aku dok usha-usha nuff aku tuh...aku ter-usha la list viewer aku (seperti rajah di atas)....terperanjat berok aku dibuat nya...sampai tertanggal kain pelikat aku...ok, untuk maklumat anda semua..aku dah pandai pakai kain pelikat...nenek aku yang ajar..terima kasih nenek...saya sayang nenek saya !!!....heeheee...



persoalan yang bermain kat minda aku sekarang...macam mana orang Sudan..orang Sri Lanka boleh paham bahasa aku..hebat gak norh...nampak sangat la bahasa melayu pun bahasa international...kepada orang-orang Sudan, orang-orang Philippine....kirim salam aku kat family korang...kalau ada kakak korang yang single..tolong kirim salam sekali..kata aku kirim flying kiss...hekhekhek...










ok..nih je yang aku nak mengarut malam-malam nih..terima kasih kerana meluangkan masa..hekhekhek...aku nak pi membuang masa dengan rakan-rakan sebaya sat..chaw cin ciee~   ^.^

6 comments:

apezs shah said...

what yeke.. bahay kalau kena sengat pari ni.. dah ke klinik ke? moga2 cepat sembuh. hehe derang faham sebab bahasa yg digunakan terlalu cantik hehe...;)

Asrol Mania said...

kene rawat kat hospital tu kalo kene pari.. harap ayah cipot sehat cepat2..

sal orang sudan tu, dia guna google translate kot.. hahaha..

Emma Zaraa said...

bengek ko ni..tergelak aku bce post ni..ikan kekek mak iloi2 la..kain pelikat la...ngekngok..

CiPoT CeDoT said...

apezs,
da pergi da...
tuh sebab yang berbalut tuh...
temasih sbb doakan bapak aku cepat semboh...cantik ke bahasa aku..ada liplapliplap tak??..hekhek...



asrol,
temacih asrol....aku rasa gak dorg guna google translate..tapi boleh boleh google translate meng-translate bahasa aku..hebat !!...hekhek...


emma,
woii..nih bukan crita lawak..nih cerita sedih kot...eshh~..akhaz...

Asrol Mania said...

wakaka... tu la psal.. hahaha...

CiPoT CeDoT said...

harharhar...

KriTikan PeDas

Grab This