Followers

22 June 2010

4 Wanita Terkejam Di Dunia




1. Jiang Qing  1914-1991

Jiang Qing adalah isteri kpd Mao Tse-tung seorang diktator komunis di China. Kerana kepintarannya menyusun gerakan dia mendapatkan posisi yang paling berkuasa didalam parti komunis (berkuasa seperti Presiden). Dipercayai bahawa dialah dalang disebalik Revolusi Budaya Cina (dimana dia menjadi wakil pemimpin). Jutaan orang di Cina dilaporkan mengalami penyeksaan hak-hak asasi selama Revolusi Budaya. Jutaan yg lain juga dipecat secara paksa. Jumlah korban kematian, baik dari orang barat dan orang timur sekitar 500.000 dalam kekacauan pada tahun 1966-1969 tetapi perkiraan tersebut naik menjadi 3 juta dari 36 juta orang yang dianiaya.





2. Elizabeth I of England 1533 – 1603

Korban : ribuan orang

Elizabeth I, dalam perintahan untuk menindas fahaman Katolik, ribuan penganut Katolik di Inggeris dibunuh. Selama dia melakukan hal-hal baik untuk kehormatan parlimen, dia juga merupakan raja yang kejam. Sebagai tambahan, Elizabeth memberikan Queen Mary of Scots tempat perlindungan, lalu tiba-tiba mengkhianatinya dan meletakkan dia didalam penjara selama hamper 19 tahun, lalu membunuh dia. Dia menganjurkan perompakan melawan kapal-kapal Sepanyol dan mendalangi penukaran budak.





3. Elena Ceauşescu 1916 – 1989


Korban : penghapusan etnik

Elena Ceauşescu merupakan orang Romania yang menyatakan diri sebagai ilmuwan, isteri dari pemimpin komunis Romania Nicolae Ceauşescu, dan wakil perdana menteri Romania. Romania menyatakan bahwa Elena Ceauşescu bertanggungjawab atas pembebasan dari kontrol kelahiran yang mencipta krisis dari tahun 1970-1980an, menghasilkan kebanjiran bayi yang tidak diinginkan. Bayi-bayi, dan anak-anak tersebut akhirnya tinggal di tempat yatim piatu. Dia juga mengetuai komisi kesihatan lingkungan, dimana dia menyangkal adanya AIDS di Romania, yang merupakan salah satu kuasa paling besar didunia barat. Dia juga bertanggungjawab atas kehancuran gereja-gereja dan pendistribusian makanan yang pada tahun 1980an terletak di Romania. Dia akhirnya dihukum bunuh atas kejahatannya yang melawan kemanusiaan dan semasa hukumannya berlangsung, dia berteriak “pergilah ke neraka” ketika itu.



4.  Ex awek aku 2008-2009....(sory xdek gambar..sbb muka wanted..hoho)

 korban: Tedy bear kesayangan

dulu..masa aku couple nagn dia..aku ada hadiah kan dia Tedy Bear..cute oo Tedy tuh..tp bila da putus..tenang je dia koyak kat Tedy Bear tuh...lepas dia da koyak kan..dia bagi kat aku balik Tedy tuh..kejam kan..eshh~...selamat la aku clash nagn dia awal2...klu nnt da kawin..mau benda lain plak yang dia koyak kan..eeee  x sanggop aku..huhu



16 comments:

~~dieylah~~ said...

lucu2.. yg ke-4..hahaha..tedah...

tapi ganas la..bgus2 teddy bear tu comey2 dia hancurkan..
bg kt dila sure simpan dlm bantal..haha
ahakz..

cik panadol said...

marah clash sampai koyakkan teddy bear....huh ade potensi untuk mengganas tu...

bahaya...bahaya...

SweetyMui2 said...

wakakak..sempat lagi rview ex..
hehe

Kie-yu said...

hamboih
ganaznye awek cipot
men koyak2 pulak
hee ;)

nabilah_2908 said...

hoho....poit no 4 tu paling ganas...

see...ada hikmah di sebalik perpisahan.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
TOY STORY 3

IERA HAJERAH AZMAN said...

hahahaha.tergolek aku kelak dgn yang last tu.tahniah dah break!

azila said...

heheh..siannya, melayang duit beli teddy bear.tp sure ada sbb tu sampai dia sanggup koyakkan teddy bear tu???heheh

sELipAr_biRu said...

mmg layak la dia jadi kejam.. ko pon kejam jugak

Ahmad Tajuddin Abdullah said...

haha,nasib bek ko x sempat kahwin dengan dia...boleh la hantar data base dia kt yahoo ke google tuk declare sbg antara wanita terkejam...wakaka...

PEJUANG KESENIAN EXTREME said...

Asal tiba2 awek ko masuk list wanita ganas ni...
hahah...

CiPoT CeDoT said...

waahahahah...
sory kalian...
aku x dpt nak reply all comen yg korg tepek kat sini..
sbb bnyk sngt...
yg paling penting..
korg nye komen membuat kan aku tergelak terguling-guling...
hekhek..

THANKZ SUDI KOMEN...SYG KORG KETAT2...HEKHEK

miss fieqa said...

ahha ! bek bagi fieqa . ngehngehngeh :DD

CiPoT CeDoT said...

fika:
nak ke??
nnt cipot send kat fika..
akhaz...
^.^
(tp jgn koyak kan taw)
hekhek

[J][I][W][A] [K][U] [K][O][S][O][N][G] said...

giler...kejam tu...
lebih kejam dari pembunh nyamok...
hehehe...membazir je men koyak2 tedy bear...klu bg kat trex lagi bgosh...leh bg nenek trex main kat umh...hehehehe....

CiPoT CeDoT said...

jiwaku kosong:
hekehkehk...
sama je la klu bg kat trex..
bukan ye trex nak main..
tp nenek trex yg nak main..
baik bg kat nenek trex trus..
lagi bagoz..
akhaz..

Emma Zaraa said...

yg kelime...emma zaraa..pendendam pling kejam didunie..

KriTikan PeDas

Grab This