Followers

28 March 2010

MakCik WaFer yaNg cUn

seperti biasa, hari2 minggu ku tidak di bazir kan begitu sahaja..hari nih aku berjalan, merayap, meronggeng, mencapap kat area KL..da tentu la KL..xkan kat rusia plak kan..aku mana reti nak jln jauh2 nih...kalau duit bnyk bernafsu la gak nak lepak luar area kL..tp di sbb kan duit kat dlm poket nih pon bunyi duit syiling jaa..sooo terpaksa kubur kan angganw aku tok lepak jauh2...huhuhu~... T.T


td, klua2 rumah ja..aku ngan member menyerang Jaya Jusco Au dekat Setiawangsa...oleh kerana hari nih sore aku nagn member aku agak lunak dan merdu tidak seperti biasa (sebab slalu nya suara dan tone  kitorg memang ke laut...taik telinga pon x sudi nak dego sore kitorg..sbb terlampau 'merdu' sngt..akhaz)...soo kitorg menuju ke Karaoke Apatahnamanya....sory nyerk, Karaoke Apatahnamanya nih bukan nya karaoke toilet/jamban/tandas awam..kitorg x layan la bilik kecik2 nih..kitorg layan bilik beso2 jaa..akhaz..
  

selepas berabis duit Rm11 dok meroyan kat bilik karaoke tuh..kitorg trus menuju ke Wangsa Walk dekat Wangsa Maju Seksyen 5...sbb nak cuci mata..normal ar kan..hari2  weekend nih la nak cuci mata..bg mata bersih skit..tp aku pelik dowh..makin lama aku cuci mata, makin tinggi plak power mata nih..meby tuh kesan kerana terlampau cuci kowt,..hekhekehk...

xsangka plak aku, awek2 kat Wangsa Maju nih cun2 gak nyerk..kira kalau dok lama2 boleh berdarah idong tuh...soo kepada jantan2 yg suka cuci mata..kalau ada lepak kat Wangsa Maju..sila bwk tisu lebih..kang idong berdarah kang, senang skit nak lap...wahaha....

ok, lepas da penat dok usha awek2 dok ke hulu ke hilir menonggek kan bontot mereka kat depan aku...aku pon pg la carik bahan2 yang boleh di makan..sbb perot nih da makin kuat plak bunyi gendang gendut tali kecapi nye...jalan punya jalan...last2 jumpa kedai nih...




kedai nih dia jual wafer..tekak nih teringin plak nak raso makanan2 barat..ye laa..slalu nya makan dedak ayam jaa..skali skala, teringin gak makan wafer..x guti...

jom usha harga makanan kat kedai nih....

 




haaa murah kan,....nih kalau ada balak2 yang nak buat date ngan awek2, dlm masa yg sama nak jimat kan kos..haa korg boleh la bwk lepak kat sini..kat Wangsa Walk tingkat 2...tp korg jgn plak p bantai bwk awek korg hari2 mkn wafer nih..kang muak plak minah tuh..nak berjimat pon beragak laa..klu xdek duit sngt..bwk ja awek korg mkn koci kat tepi lombong Taman Seri Rampai tuh...lagi jimat kos..


ko taw x kenapa aku promote kedai nih..nak taw kenapa??..haa meh aku story kat korg..




haaaa...sbb akak nih laa...(nih akak ke makcik??..kompius di situ)...dia ramah giler ngan aku..ngan member aku dia buat dono jer..tp nagn aku, bukan main ramah lagi dia..pandang aku je senyum, pandang aku je senyum..naik segan aku (tegak bulu roma sial )...

akak nih bukan main baik ngan aku..siap boleh kautim harga lagi tuh..baik sungguh akak nih..patot la muka muda (muda ker, aku tengok bnyk jalur2 lebar jer)...

member aku usik aku..dia soh aku kawin ja nagn akak nih..sbb nnt senang skit dorg nak mkn wafer...masalah nye skrg..org lain  kawin hidang nasik minyak..aku kawin hidang wafer..eshh xnk aku..( ok wat idang wafer..bru nmpk barat skit...kan kan kan)...

apa2 pon akak tuh memang spoting arr...nnt klu free aku nak lepak sana lagi..nak mengayat dia..mana la taw boleh dpt free plak ke..hekehkehk....





p/s: esok nak jejalan kat mana plak nyerk????


30 comments:

Anonymous said...

hakhakhak.!! wan,napa la blog post wan kali neyh funny sgt3.? hakhahak.! keras perut owh gelak,hahaha.!! *everytime also funny la, mepek ja wan neyh,hihihih..*

p/s : ari neyh ke mna pula destinasi anda ecnik wan.? hahaha...

~Lu~

CiPoT CeDoT said...

c...blog wan pon boleh buat org keras perot kan..akhaz..jgn gelak sampai x bernafas sudah la nye..hekhekhek..kang x pasai2 wan kena buat cpr kang..hekhek..


nih wan kat rumah member nih..dia ada buat mkn2 skit...bluuuurrrrgggghhhtttt (alhamdulillah)..

lu da mkan???

Anonymous said...

hakhak.! eyh,dun worry, I am fine lorh, gelak berpada2..yea x.? nti ssh plak, kena cpr, dh la jaoh,no need,no need,hakhak.!

wahhh,yea ekh.? mknan prcuma.! best3..jeles.. wan mkn apa neyh.? ^_^ smpai dh kenyang + terbelahak baru hbaq dkt lu neyh..amboi2.. hahaha..

lu.? mkn dh, biskut kering cicah ayaq kopi ja,hakhak.! nasi blom agy..wahaha.. y.? nk blnja.? ;p

~Lu~

CiPoT CeDoT said...

hekhekehk..tuh la pasai..xkan terpaksa wan terbang p jitra kang sbb nak bg cpr..hekehk..

alaa, mkn sempoi2 jaa..spegeti..sambal met ball dia sedap sungguh..padai maid dia masak..huuummm~

alaa cian nyaa..jom3..wan blanja..lu nak mkn apa??..wan blanja, lu baya..ok??..akahz

Anonymous said...

hakhak.! taO xpa,if x,naya ja,terbang,jauh tu.. huu...~_~ haha..;p

wah,wan mkn very western ekh today.? wow.. hihihih..sedap noO..wan mkn brapa pinggan.? hikhik..

hakhak.! pa neyh wan, mna da rule cmtu.. haha..wan blnja,wan bayaq.lu x kira.! hhaha..
;p

~Lu~

CiPoT CeDoT said...

hekhekhek..wan mkn sikit jaa...spegeti wan x ambik bnyk sngt..tp met ball dia wan balon bnyk skit..
sbb plak rsa nya..hekehkehk...


ye la ye la..wan blanja,wan bayaq..tp guna duit lu norh..akhaz..deal??

Anonymous said...

hahaha..wan balon x ingt org blkg sama dah pa.?? hakhak.!!

hey.! dun be like dat la, wan blnja, wan byaq, pkai duit wan.! hahah!! deal2.!! ^_^

~Lu~

CiPoT CeDoT said...

hekhekhek,...taw xpa..wan mkn tanpa toleh kiri dan kanan..perhh...sedap sungguh...


hekhekhek...x memang jugak norh..akahz...lu2...

Anonymous said...

hakhak.!! wan mmg, pantang dpt mkn sedap skit, ya allah, smuanya dia mkn x ingt dh org laen,so da others better eat before u do..haha..

haha..of cuz la...^_^

~Lu~

CiPoT CeDoT said...

hekhekhek..taw xpa..tp masalah nya..wan dtng paling awai..coz rumah member wan dekat nagn umah wan..akahz...soo yg lain tuh..kempunan laa..akhaz.. ^_^


tuh la..ini tidak adil..lu da 2 kali menang nih..owhh nooo..hekhek

Anonymous said...

hahahaha..smpainya aty wan..adoiyaii.. org laen tnggu smua baru mkn sekali rmai2..dia x da nya..x pikiaq org blkg dh,nseb ampa la.. sapa suro mai lwat..hahaha...naya2..haha..;p

hikhikhik.!! yayy.!! twice in a row victory.! amin3.!! haha.. I am good am I.? hahaha.. yay.!^_^

~Lu~

CiPoT CeDoT said...

ya betoi3..sapa soh lmbt..hekhekhek..tp xda la wan abis kan suma..perot wan nih bukan nya lori sampah boleh sumbat bnyk2..hekhekhek..ada la tinggl skit tok dorg..kat kempunan plak mereka-mereka..hekhekhek...


yaaa..congraazz...hekehkehk...suka norh..~~

Anonymous said...

hakhakhak.! lori smpah..hahaha..adoii..sakit perut la wan..haha.!! yea2..nseb baek wan ada jgk la kn,teringat time dok tgh mkn tu, nk jgk simpan dkt mereka2 yg laen yg lwat2 blaka tu kn.. if x.. wasalam la jwbnya..kempunan.!hahahah..smua msok perut wan.! hahaha.!!

hikhikhik..thank u.!! haha.!! suka3.! bkn snang nk menang..^_^

~Lu~

CiPoT CeDoT said...

taw xpa..tuh pon member siap pelawa suruh tapow lagi..tp sbb wan ingt kan memember yang dok x dtng lagi..kesian laa.kang minum air ja kang depa tuh..hekehkehk...


hekhekhek..tp menang xdak hadiah norh..akahz..

Anonymous said...

hakhakhak.!! betoi3..nseb la kn.. org kta pa.. wan neyh.. da jgk rsa kecian dkt yg laen2.. hahahha..if selfish thap max..mmg dh bantai + libas smua bwk blik umh dh..supper for free.! hahahaha.!!

haha..ada laa..wan ja x taO pa adiahnya tu.. hihihi..;p

~Lu~

CiPoT CeDoT said...

hekhekehk..wan nih x la selfish sngt..skit2 jaa..hekhekehk...

apa hadiah nya??...yang wan boleh bg hanya sahabat berkekalan sahaja..(cesh ayat..skema gila)..hekhek

Anonymous said...

hikhikhik..tu satu..ada agy..mna blh bgtau.. haha..secret3...^_^

~Lu~

CiPoT CeDoT said...

hekhek..alaa bg taw laaa....nak taw jugak..
hukhuk..


hurm...lu try tengok entri wan tajok Jejaka Ensem, yg wan buat post pasal budak2 rumah wan tuh..ada komen dr kwn lu...lu kenal x budak tuh sapa??

ellefirebolt said...

Encik Siput,

Post ketiga ngan komen2 2 manusia yg aku kenali. Mak aiii~ hangpa mmg byk masa lapang. Best betui~ hehehe~

Yikes! I know what you mean~ same as if budak muda or org tua gila babeng try to ayat you. Been there, done that. Well, not me buat benda2 camtu but experiencing the same thing. Rasa nk puke at that moment. Yucks!

Anyway, kalau nk ayat kan, try la tempat high standard sket. Hehehe~ boleh kak ella pi makan pree, just mention your name ajer kan kan kan? And I boleh tokok tambah maaa~ heehheeh ;-)

p/s: lepas ni kalau korang berdua jugak dok mengomen, sah ada apa2 nih~ muahahahahaha!

CiPoT CeDoT said...

kitorg memang bnyk masa yg terluang kak ella..masa yang terbuang pon ada..hekhek..

harharhar...bukan i ayat dia la kak..tp makcik tuh yang'mcm' nak ayat wan...hekhek..nak buat mcm mana..org tua ja yg suka kita..org muda suma ada taste yang tinggi..kan kan kan..akhaz..


P/s: memang la ada apa2 kak...kitorg nih BFF..haaa ambik!!>.hekhekehek

ellefirebolt said...

chettt BFF konon~ hahahahahaha~ (langsung tak percaya!)

Anonymous said...

hahaha..cannot3...secret3....;p

hurmm.?? yea ekh.??? sapa.? x kenai pn.. I dunnO la..mybe da org trbaca ur blog kot time aritu lu tgai pc n go to toilet...huhuh... napa pushing sgt minah tu.? adoii...>.<

p/s : xdak pa2..kwn2 besa owh ya..adoii..haha..

~Lu~

CiPoT CeDoT said...

betoi laa kak..kitorg kwn jaa..xdek lebih2..kan lu kan...hekhekhek..


lu try la tengok..sapa perempuan tuh??..wan nak kenai jugakk..kan lu kenai dia kan..

Anonymous said...

hekhek..yup2..kwn sja laa..adoiiyaii...haha..

lorhh,hurmm..nk kena pi tnya la esk.. lu pn x dgq pa pn yg da sapa2 kmen blog wan owh.. xpa la..esk lu try tnya2 tgk okeyh.? hurm..ehem3..napa nk kenai neyh.? hahahaha..

~Lu~

CiPoT CeDoT said...

bukan laa...wan nak taw jugak sapa..budak sama tempat patikel ker??..or budak poly lu ker??...sbb dia mcm x kenal mirul tuh..tp dia nak kenal..lu paham x kat sini..(asal ayat aku tunggang terbalik nih??)

hurm..nak jumpa ka sapa makhluk tuhan tuh??

Anonymous said...

hurm,nmpknya bdak satu tmpat practical n my poly la wan..sbb buka dkt TM blog wan aritu.. tp unfortunately,lu tnya td xda sapa plak da kta dia antaq komen dkt wan dlm blog neyh..huhuhuh..

dia x kenal mirul tp nk kenal ekh.? agk2 pham laa..haha..explain2..haha..

~Lu~

CiPoT CeDoT said...

ok..mcm nih..klu dia sato tempat patikel n sato poly ngan lu..mustahil dia x kenal amirul kan..

tp cara dia tanya wan,mcm dia x kenal langsong amirul tuh sapa..nak dia nak berkenalan dgn si mirul tuh..

lu try la baca..

Anonymous said...

yup..dia kenai mirul,ntah psai pa yg dia gelut sgt nk kenai ngan mirul tu..ntah ar napa.. kalot ja tnya wan,hurmm..desperado mybe..

hahah..agknya dia tu kabur2 kot wan.. sat dia cm taO psai mirul satgy dia xtaO..pelik3..huhuh..

dh bca,blik2 lu yg penin..haha..wan,xnak lyan jgn lyan taO,wat dunnO dh..haha..;p

~Lu~

CiPoT CeDoT said...

x boleh plak..coz dia visiter wan..tetamu kena layan dengan baik kan..dpt pahala tuh..hekhekehk...xpa la lu..bia wan handle..bukan susah mana pon..klu dia nk kenai ngan wan pon boleh ajaa..no hal...wahahaha

Anonymous said...

hahaha..betoi jgk noO..xpa2.. wan pndai layan..lu biaq wan handle it urself..hehe.. gud luck.! hihih..^_^

haha..yea.? napa x suro dia kenai ngn wan ja..kn mirul dh kapel..bak kata wan..wan still single kn3.? hahaha..

KriTikan PeDas

Grab This