Followers

15 April 2011

Senarai 5 Orang Melayu Terkaya Di Malaysia

1st  Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary



Pakcik nih merupakan top 10 orang terkaya di Malaysia. Dia adalah anak jati Kedah sejati. Harta di kalau di congak menggunakan calculator scientific adalah lah dalam $1.8 billion jee...kalau nak taw lebih lanjut..rajin-rajin kan bontot korang tekan link nih...


2nd Tan Sri Dato' Azman Hashim



Tan Sri Azman Hashim merupakan owner kepada Syarikat AmCorp Group. Harta dia plus minus $700 Juta jugak la. Aku dengar cita, dia nih ayah kandung si Miss Nina. Alaaa, tunang si Noh Hujan tuh. Tak kan tak kenal kan?


3rd Datuk Mokhzani Mahathir



takkan korang tak kenal dia kan. Dengar nama bapak dia pun dah dapat tangkap dia nih anak sapa. Anak bekas PM yang paling aku sayang dan aku banggakan Tun Dr. Mahathir Mohamad. Harta dia ada lah lebih kurang $285 Juta.


4th  Dato' Kamarudin Meranun



Dia nih orang kuat Tune Hotel dengan Air Asia. Brader nih memang comolot dengan Dato' Sri Tony Fernandes. Harta dia adalah lah dalam $280 Juta.


5th Hj Dato' Dr. Cipot Cedot

 baik korang jangan gelak..aku terajang sat gi kang...
nih muka time budak2 dulu..deng !!!

Beliau mempunyai harta lebih kurang RM 2 hinggit Malaysia. Ye, beliau memang tak kaya dengan harta duniawi. Tapi beliau kaya dengan budi bahasa.  Walaupun kaya, beliau tidak meninggi diri, malah seorang yang ramah serta sopan santun terhadap orang tua. So, sapa yang sudi jadi awek number dua beliau?



p/s: Bapak kaya kot dorang nih..tak main ar duit Ringgit Malaysia...semua main dollar je...

p/s/s: kalau korang jadi kaya...apa korang nak buat dengan duit tuh???
 

8 comments:

liyanna said...

bongek la kau!

Mr H said...

Uh oh, nak sainnn....

CiPoT CeDoT said...

Liyanna: alaa..skali skala nak guro2 kasar..teehee... :D


Mr H:
nak sain kat mana tuh bang..kat atas kertas boleh..klu sain kan tempat sulit..minx maaf bnyk2..hekhek

xazryx said...

muke ko x mcm datok pon .HAHA !

CiPoT CeDoT said...

azry: sikit hari bro..sikit hari...haha...

Cik As said...

ok..yang last tu siyes silap.......da check banyak kali dalam google.....hahahahah.....vongoks......ngeee

Huda Idris said...

wahh!! da jadi jutawan skang ea. tahniah2 :p

CiPoT CeDoT said...

CIk As:
try chech kat yahoo pulak..hekhekhek...



Huda Idris:
HAHAHAHA...thankz..nnt aku nak upgrade sekolah kita tuh..akhaz...

KriTikan PeDas

Grab This